College Haaltert van het vagevuur naar de hemel en terug

VAN HET VAGEVUUR NAAR DE HEMEL EN TERUG

VAN HET VAGEVUUR NAAR DE HEMEL EN TERUG

Etienne Van den Steen, de zoon van de overleden schilder “Pascal Van den Steen” brengt binnenkort een boek (biografie) uit met als titel “VAN HET VAGEVUUR NAAR DE HEMEL”. Hiervoor deed hij een beroep op het gemeentebestuur van Haaltert met de vraag een aangepaste locatie te bekomen om zijn boek voor te stellen. De schrijver en ook kunstenaar krijgt op 25 maart een mail met de bevestiging dat hij mag rekenen op een lokaal in het Warandegebouw, een receptie en als relatiegeschenk zou de gemeente 50 exemplaren van zijn boek bestellen, ter waarde van 2500 euro.

Een maand later krijgt Etienne Van den Steen een mail van het gemeentebestuur dat heel de zaak niet kan doorgaan omdat de burgemeester en het college hun medewerking niet langer willen verlenen. Veerle Baeyens en het schepencollege zien het boek als een afrekening naar de familie en distantiëren zich nu van het hele gebeuren. “Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 22 april 2014 beslist toch geen medewerking te verlenen aan de receptie en om af te zien van de aankoop van 50 boeken.”

Etienne Van den Steen zegt van zijn kant dat het boek sinds 2013 ter inzage lag op het gemeentehuis en dat er tijd genoeg was om de biografie over zijn vader te lezen. Hij voegt eraan toe, ik heb het boek geschreven zoals het was, feiten zijn feiten, niet meer en ook niet minder.

Niettegenstaande de afwijzing van het gemeentebestuur laat Etienne Van den Steen zijn uitnodigingen op 4 mei bezorgen aan de genodigden alsof er niets aan de hand is.

Het gaat zomaar niet zegt Etienne Van den Steen om eerst een toezegging te doen, een bestelling van 50 boeken te plaatsen en na een maand alles te annuleren. Het is niet aan het gemeentebestuur om te beslissen of ik mijn boek wel of niet mag uitgeven, dus ook niet om alles te annuleren op vraag van mijn familie. Het boek komt er toch, met of zonder de medewerking van de gemeente zegt Etienne.

Veele Baeyens en het schepencollege blijven bij hun standpunt en willen dat de overleden schilder “Pascal Van den Steen” in goede geest wordt herdacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here