Interview Nathalie Meganck voelt zich thuis bij Open-Vld

Nathalie Meganck

Nathalie MeganckNathalie Meganck uit Haaltert en op de 18de plaats voor de kamer voelt zich thuis bij Open-Vld. Wij stuurden aan verschillende kandidaten een paar vragen met betrekking de verkiezingen van 25 mei. Iedereen kreeg dezelfde vragen.

Stel jezelf voor in 3 zinnen. Wat was de aanzet om voor Open Vld te kiezen?

Ik ben Nathalie Meganck, 36 jaar, handelsingenieur van opleiding en werkzaam als expansieverantwoordelijke bij Colruyt Group. Ik ben zoals ze zeggen een ‘echte Haaltenaar’, geboren en getogen in Haaltert. Bovendien niet alleen geboren in een warm nest, maar ook in een blauw nest. Thuis was ‘de politiek’ nooit ver weg, boeiende tafeldiscussies, en vooral opgroeien met de basiswaarden die de liberale visie volledig ondersteunen: vrijheid, verantwoordelijkheid en solidariteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik me helemaal thuis voel in Open Vld!

Anderhalf jaar in de gemeenteraad van je gemeente, op welke dossiers heb je al uw stempel kunnen drukken?

Al sinds 2001 zet ik me als gemeenteraadslid in om Haaltert leefbaar, aangenaam en bruisend te houden. In 2010 werd ik schepen en zette ik volop in op ruimtelijke ordening, stedenbouw, wonen en het verenigingsleven. In deze periode werd de gemeente ook ontvoogd op stedenbouwkundig vlak. Dit zorgde ervoor dat de gemeente sneller dan voorheen vergunningen kon afleveren. Wat zorgde voor een grotere efficiëntie.

Tijdens de huidige legislatuur heb ik vanuit de gemeenteraad al hard geijverd voor het opstellen van een degelijk afkoppelingsreglement. Bovendien blijft een lage belastingsdruk voor alle Haaltenaren één van onze hoekstenen. Evenals meer met minder doen. We waken hier dan ook over in de verschillende dossiers.

In welke mate wilt u dit doortrekken voor uw kandidatuur en wat zijn u speerpunten?

Dit sluit meteen ook aan bij de visie die Open Vld nationaal en Vlaams onderschrijft.
Stimulerende belastingsverlagingen voor werknemers en lastenverlagingen voor werkgevers!
Ik haal bij deze ook enkele speerpunten aan waar ik me helemaal voor wil inzetten.
✔ Een flexibelere combinatie tussen je job en je familie.
✔ Het belonen van mensen die werken of gewerkt hebben door hen minder te belasten en meer koopkracht te geven. Zoveel mogelijk mensen aan het werk krijgen.
✔ Een fatsoenlijk pensioen voor iedereen.
✔ Het stimuleren van eigen woningbezit voor zoveel mogelijk mensen door de woonbonus te behouden, registratierechten te verlagen en hypotheekrechten op de hypothecaire lening af te schaffen.
✔ Een ondernemersvriendelijk vergunningsbeleid, door het tijdig en efficiënt afleveren van vergunningen.
✔ Een daadkrachtig anti-fileplan, zodat pendelaars voor een meer kwalitatieve tijdsbesteding kunnen kiezen, onze logistieke troeven niet langer onder druk staan en we ons leefmilieu een positieve impuls geven.

In de afgelopen maanden van de campagne zijn er momenten bij die je nooit zult vergeten of blijven herinneren?

woordenwolkHet bedenken van mijn slogan: na een weekje ontspanning, op 12.000 meter hoogte, hoog in de wolken…en mijn slogan ‘Véééél goesting…En U?’ was samen met de woordenWOLK een feit! Een wolk die meer spreekt dan losstaande woorden.

Omschrijf kort en bondig waarom de mensen voor jou moeten stemmen.

Met mijn slogan ‘véééél goesting’, twee sprekende woorden waar ik niet lang over moest nadenken, wil ik er volop voor gaan. Goesting is immers vooruitzien, energie krijgen bij de dingen die je doet. Je elke dag vol enthousiasme inzetten om er samen voor te gaan! En het is met deze goesting, dat ik er alle dagen voor de mensen wil zijn, de mensen wil helpen, door naar ze te luisteren en samen oplossingen te zoeken.
Luidkeels roepen wat er fout loopt, helpt ons niet verder. Maar samen werken aan de toekomst, met veel engagement en verantwoordelijkheid door solidair actief te zijn..daar wil ik met veel goesting voor gaan!

Leg kort uit waarom stemmen voor Open Vld belangrijk is. En wat zou Open Vld willen veranderen in de toekomst.

Een sterk Open Vld is niet alleen nodig in Haaltert, maar ook op Vlaams, federaal & Europees niveau. Na 25 mei wil Open Vld DOEN! Niet zeggen, maar doen. We willen het dagelijks leven van ons allen verbeteren en laten hierbij niemand achter. Met Open Vld gaat je stem oa naar belastingsverlagingen, meer mensen aan het werk, meer loon voor allen die werken, minder uitgaven in de overheid, pensioenen veilig stellen, voldoende zorg op maat voor jong en oud. Een kwaliteitsvolle woonomgeving en kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen.

Hoe ervaar je de steun van familie en vrienden?

Familie en vrienden zijn heel belangrijk, niet enkel nu, maar elke dag opnieuw.
Bij deze al een dikke merci aan alle vrienden, kennissen en familie die hun steentje hebben bijgedragen.

Hoe denk jij op dit ogenblik over dierenrechten, wat kan beter in de toekomst, wat zou jij eventueel willen veranderen?

Samen met Open Vld erkennen we het belang van welzijn voor alle dieren, maar we zijn wel van mening dat het welzijnsbeleid op maat van de verschillende categorieën (oa huisdieren, nutsdieren voor consumptie) aangewezen is. Tevens zijn we voorstander van de oprichting van een Vlaams meldpunt voor dierenverwaarlozing met effectieve controles.

natalie Meganck

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here