Gouverneur wil surfers streng controleren dit weekend

zeeGouverneur Carl Decaluwé stelt met ongenoegen vast dat er door bepaalde surfclubs via Facebook promotie wordt gemaakt voor surfen op zee dit weekend, terwijl er windsnelheden boven de 8 Beaufort worden voorspeld. De gouverneur roept in de eerste plaats de surfclubs, maar ook de individuele surfers op om de bestaande wetgeving te respecteren.

De gouverneur zal de scheepvaartpolitie en de verschillende politiezones aansporen om verscherpte controles te houden.

De gouverneur nam enkele weken terug nog het initiatief voor een sensibiliseringscampagne in de surfclubs die ook dit roekeloos surfgedrag wil aankaarten. Het is immers duidelijk dat de laatste maanden de brandingsporten veelal negatief in beeld zijn gekomen. Een eigengereid en ronduit gevaarlijk gedrag van enkelingen heeft een smet geworpen op de honderden watersportbeoefenaars die wel omzichtig met hun sport omgaan.
De ‘scheepvaartverkeersveilige dagen 2014’ willen sensibiliseren in de strandclubs langsheen de kust, gedurende het ganse seizoen (ongeveer april tem. oktober), maar het blijft ondertussen de bedoeling om de opzettelijke overtreders van de veiligheidsregels een halt toe te roepen. Dat zal ook dit weekend gebeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here