Mensen met beperking voeren gelijktijdig actie in 16 landen

mensen met beperkingMensen met beperking voeren gelijktijdig actie in 16 landen over heel Europa, ook in België (Brussel)

Op 5 mei voeren mensen met een beperking, actie. Dat doen ze gelijktijdig met 16 andere landen. In totaal gaan er 19 acties door over heel Europa op hetzelfde moment. Nog steeds moeten er mensen met een beperking tegen hun keuze in instituten leven, afgescheiden van de echte wereld. Een van de belangrijkste oorzaken is de financiële crisis. Daarom lopen ze de Walk of Shame door Brussel. Geen besparingen meer op de kap van mensen met een beperking. Zij brengen deze boodschap naar de Europese Commissie, in het hart van Europa.

Aanval op onze rechten

Wat begon als een financiële crisis is in heel wat landen uitgemond in een regelrechte aanval op onze rechten. Mogelijkheden op een onafhankelijk leven worden afgebroken en de uitvoering van het VN Verdrag voor de rechten van personen met een beperking wordt uitgesteld of zelfs terug gedraaid.

Solidariteitsmars

De Walk of Shame is een solidariteitsmars. Wij zijn solidair met onze broers en zussen uit Wallonië, waar er van zorgvernieuwing nauwelijks sprake is. Wij zijn solidair met al die personen met een beperking in heel Europa die getroffen worden door blinde besparingen.

Walk of Shame is onderdeel van ‘Stop disability cuts’

De Walk of Shame is het Belgische onderdeel van de internationale campagne ‘Stop Disability Cuts’ www.stopdisabilitycuts.eu van ENIL (European Network on Independent Living). Onafhankelijk Leven vzw nodigt alle mensen met een beperking, hun verenigingen, bondgenoten en sympathisanten uit, om mee te lopen. We nodigen ook Europarlementsleden en andere beleidsmakers uit om met ons in dialoog te gaan tijdens deze solidariteitswandeling.

We starten om 11 uur aan het Jubelpark (ingang Blijde Inkomstlaan). We lopen de Walk of Shame en laten onze stemmen klinken tot in het hart van Europa. We eindigen de Walk of Shame met een persconferentie van ENIL om 14 uur in het Philanthropy House, Koningsstraat 94.

Onafhankelijk Leven vzw
Onafhankelijk Leven vzw is organisatie van en voor personen met een handicap. Als sociale beweging verdedigen wij de belangen van personen met een handicap. Dat doen we via Europese en Vlaamse beleidsbeïnvloeding, sensibilisering en een sterke vrijwilligerswerking.

Als dienst geven wij informatie en advies over het Persoonlijk Assistentiebudget (PAB). Het PAB is een budget waarmee iemand met een handicap assistenten betaalt die hem of haar ondersteunen. Daardoor krijgt die persoon de kans om thuis te blijven wonen en niet naar een voorziening te gaan. Onze dienstverlening bestaat uit een advieslijn en coachen.”

www.onafhankelijkleven.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here