Burgemeesters MR en Open Vld overbruggen de taalgrens

burgemeestersLiberale burgemeesters MR en Open Vld overbruggen de taalgrens. Binnen de liberale familie is er een goede verstandhouding over de taalgrens heen.

Om dat te illustreren staken 8 burgemeesters van Open Vld en MR op deze brugdag 2 mei de taalgrens in Hoeilaart over. Zij overbrugden zo symbolisch het taalverschil. Burgemeesters van over het hele land staan immers met beide voeten in de realiteit, en die schreeuwt om prioriteit te geven aan de economie. De boodschap van de 8 burgemeesters – 4 uit Vlaanderen en 3 uit Wallonië en 1 uit Brussel – is zonneklaar: de grote uitdagingen die we de volgende regeerperiode moeten aanpakken zijn sociaal-economisch van aard. Zij zien immers dagelijks dat mensen vragen om meer jobs, minder lasten, meer zekerheid en minder betutteling. “In de volgende vijf jaar zonder nationale verkiezingen willen we voortbouwen op het fundament dat de liberalen in de huidige federale regering hebben gelegd. Het ergste van de crisis is achter de rug. Nu is het tijd om voluit voor groei en welvaart te gaan,” klonk het in koor.

Burgemeesters als bruggenbouwers

Om te zorgen dat ons land opnieuw kan aanknopen met groei en vooruitgang zal samenwerking nodig zijn, ook over de taalgrens. Burgemeesters zijn bij uitstek bruggenbouwers in hun lokale gemeenschap; ze brengen mensen samen. Ook Open Vld en MR hebben genoeg van het vechtfederalisme waarbij politieke niveaus elkaar bekampen. De liberale burgemeesters houden dus een pleidooi om na de verkiezingen de neuzen van de verschillende regeringen in dezelfde richting te zetten en het gekibbel tussen Vlamingen en Franstaligen te laten ophouden.

Zelfde liberale prioriteiten: afbouwen overheidsbeslag en sociaal-economische hervormingen

De liberale familie van Open Vld en MR is een voorbeeld van die samenwerking. Open Vld en MR vinden beiden dat de volgende regeerperiode de aandacht volledig moet gaan naar economische groei en vooruitgang. Daarvoor moeten we samenwerken tussen de verschillende overheden. De liberale recepten die we delen – afbouwen overheidsbeslag en sociaal-economische hervormingen – zijn belangrijker dan de taalverschillen. Natuurlijk zijn er ook verschillen, maar liberalen verkiezen uit te gaan van wat men gemeen heeft: de recepten om ons land vooruit te doen gaan. Beide partijen gaan uit van de kracht van mensen, eerder dan de structuren. Beiden streven we naar een lager overheidsbeslag dat mensen en ondernemingen meer ademruimte geeft. Beiden willen we werken aan een hervorming van de fiscaliteit.

Burgemeesters die deelnemen:

Voor Open Vld: Tim Vandenput (Hoeilaart), Lydia Peeters (Dilsen-Stokkem), Danny Vangoidtsenhoven (Huldenberg), Frank Wilrycx (Merksplas),

Voor MR: Serge Kubla (Waterloo), Christophe Dister (La Hulpe), Vincent De Wolf (Etterbeek), Sybille de Coster-Bauchau (Grez-Dolceau)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here