Niet iedereen springt voor een 1 mei-toespraak

al wie dat niet springt is nva

al wie dat niet springt is nvaOp het feest van de arbeid hebben de socialisten hun leden opgeroepen om de linkse stemmen niet te versnipperen als strategie tegen die ene partij. De partij van Bart De Wever bedoelen ze wellicht. Die ene partij die er op 25 mei zo goed voor staat. Alleen met de SP.A en PS is er een kans om links in de regering te krijgen, verspil uw stem dus niet aan Groen of ultra links zoals de PVDA+ is de boodschap van SP.A.

Volgens Johan Vande Lanotte kan alleen de SP.A en PS ingaan tegen een poging om de sociale zekerheid af te breken. “Ja, we zijn vandaag fier dat we als beweging op het beleid hebben gewogen, en dat de meeste mensen daar beter van zijn geworden.”

In Gent was het Freya Van Den Bossche die de touwtjes in handen nam. Dit verliep even niet zo vlotjes als verwacht toen Freya vanop het podium iedereen aanmoedigde om samen te zingen en te springen met de woorden “Al wie dat niet springt is N-VA. Een parodie op het liedje van “Al wie dat niet springt is homofiel”. Hier liep het even fout, meer dan de helft van de toeschouwers deden niets en bleven roerloos en onbeweeglijk staan. Dit was natuurlijk een internet hit, “meer dan de helft zijn natuurlijk NV.A-ers” repliceerden enkele op Facebook en twitter.

De grote vraag op 25 mei: “Wat gaat de kiezer doen in het stemhokje”. Een toeschouwer van de 1-mei stoet vertelde ons: “Het ziet er niet goed uit voor de traditionele partijen. Hoe komt het dat deze partijen nu ineens samen willen gezien worden, zoals SP.A en de PS en natuurlijk ook Open-VLD met de MR”.

Of deze strategie ook zal lukken zal de maar de vraag zijn, Johan Vande Lanotte schrijft op zijn webpagina “Met fierhied terug durven kijken op verwezenlijkingen van het verleden. We kijken vandaag op 1 mei achteruit met fierheid”.

Onze ervaring leert ons dat je beter voor je kijkt…, dan struikel je minder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here