Realisatie Hopmarktparking krijgt award !

hopmarktRealisatie Hopmarktparking krijgt award !

Op 12 mei aanstaande zal door het Forum Vlaamse Archeologie vzw (www.f-v-a.be) een prijs uitgereikt worden aan de groep Interparking en de stad Aalst.

Het Forum Vlaamse Archeologie is een organisatie die de belangen van de archeologie in Vlaanderen wil behartigen, en een kwaliteitsvolle archeologie wil nastreven.

Zij lieten voor deze editie hun oog vallen op de realisatie van de Hopmarktparking te Aalst, waarbij Interparking en Stad Aalst als partners en bouwheren de resultaten van het voorafgaand archeologisch onderzoek in de parking hebben geïntegreerd.

Schepen Ann Van de Steen (SD&P) : na de voorbije heisa rond de bouw van de Hopmarkt is het toch wel leuk dat dit project de erkenning krijgt die het verdient. Jan Moens wees mij destijds op het waardevolle archeologische erfgoed onder de Hopmarkt. Samen met Interparking en de dienst Onroerend Erfgoed onder bevoegdheid van schepen Van Overmeire, werden hierop de mogelijkheden onderzocht om deze archeologie te integreren in het Hopmarktproject. Dit is ons blijkbaar goed gelukt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here