De affiche van Boomtown 2014 begint stilaan vorm te krijgen

SONLUX1cTimNavis_220234

De affiche van Boomtown 2014 begint stilaan vorm te krijgen. Nadat eerder was bekend dat onder meer Mauro drie keer zou spelen, worden nu ook Madensuyu, Son Lux, Amatorski, Eagulls, The Hidden Cameras, Jacob Bellens, Flying Horseman, en nog veel meer namen toegevoegd.

Nieuwe namen

Nadat eerder al was bekendgemaakt dat Mauro een keer of drie zijn opwachting zou maken, en ook ondermeer Raketkanon, My Sad Captains, en Mintzkov zouden aantreden, lanceert Boomtown vandaag nog een hele reeks namen. En Boomtown zou Boomtown niet zijn, mocht het weer niet minstens een beetje spectaculair zijn.

Op het plein buiten zullen namelijk onder meer Eagulls (UK), Teen (US), en The Go Find spelen. Meer namen voor de twee buitenpodia komen er aan in de volgende weken, en ook die zullen niet van de minste zijn. Er komen onder meer nog vier headliners aan!

Voor de zalen zijn de meeste namen al bekend. Een erg mooie toevoeging aan de affiche is bijvoorbeeld Son Lux (foto). De Amerikaan lokte in januari al waanzinnig veel volk naar de Vooruit, en zal dat nu ongetwijfeld overdoen. Hij speelt namelijk dezelfde dag als Amatorski in de grote zaal van de Handelsbeurs. En ook met het al bekendgemaakte Raketkanon heeft het festival een fraaie combi gemaakt, want zij zullen de backstage delen met Madensuyu (foto onderaan). Stabat Mater, de derde langspeler van dat Gentse duo, liet alle muziekrecensenten eind 2013 sprakeloos achter. Als ze hun ijzersterke live-reputatie hooghouden, zullen ze ook het Boomtown-publiek met een mond vol tanden opzadelen. En over geweldige live-reputaties gesproken: ook Flying Horseman prijkt op de affiche. Samen met Yuko, Hydrogen Sea, en Strand, verzorgen ze de Unday Label Night: allemaal acts van het befaamde Gentse platenlabel.

Voor wie dat nog niet obscuur genoeg is, kregen artiesten als Jacob Bellens (van Murder en I Got You on Tape) en Mick Turner (van Dirty Three) een mooie plek in de Handelsbeurs Club. Dat is het intiemere podium waar ook de verstilde pracht van bands als Yuko of de rijke arrangementen van het Canadese The Hidden Cameras helemaal tot hun recht zullen komen. Tot slot hebben ook STUFF., Strand, Little Trouble Kids, Black Cassette en Falling Man zich hun rechtmatige plek op de affiche toegeëigend.

Son Lux (US) – Amatorski – Madensuyu – Eagulls (US) – Jacob Bellens (DK) – Mintzkov – The hidden cameras (CA) – Flying Horseman – Ef (SE) – Yuko – Flat Earth Society ft. Mauro Pawlowski – My Sad Captains (UK) – Raketkanon – Teen (US) – Mick Turner (AU) – Hydrogen Sea – Hitsville Drunks – Gruppo di Pawlowski – Strand – STUFF. – The Go Find – Robbing Millions – Black Cassette – Little Trouble Kids – Falling Man

Ticketing

Boomtown blijft in de eerste plaats natuurlijk een gratis festival. Alle concerten die buiten op de Kouter plaatsvinden zijn volledig vrij toegankelijk.

Voor de concerten binnen in de Zaal en de Club van de Handelsbeurs kan het publiek online tickets kopen. Zo ben je als toeschouwer zeker van je plaats, én hoef je niet aan te schuiven aan de ingang. Bovendien is de prijs in voorverkoop lager dan de prijs aan de dagkassa.
Nog goedkoper is het kopen van een combi-ticket: een ticket voor de twee concerten van een bepaalde dag in dezelfde zaal, aan een voordelige prijs. En voor wie helemaal wild is van Boomtown, is er sinds dit jaar ook een Boomtown-abonnement: alle concerten in de Handelsbeurs voor maar 40 euro!
Combi-tickets en abonnementen zijn enkel online en vooraf te koop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here