N-VA dan toch geen a-sociale partij?

bart de wever

bart de weverVlak voor hij van start ging in de Ten Miles, maakte Vlaams minister- president Kris Peeters al duidelijk waar volgens hem de verkiezingen van 25 mei over gaan: “Jobs, jobs, jobs!”

De voorbije week viel daarover al goed nieuws te noteren. Woensdag is namelijk een cao ondertekend voor het personeel van de stad, het OCMW, de kinderdagverblijven, de brandweer en het stedelijk onderwijs in Antwerpen.

Het gaat in totaal over z’ on 10.000 gezinnen. De komende vijf jaar is er de werkzekerheid en krijgen deze de garantie dat er de komende jaren niet zal geraakt worden aan het loon, vrije dagen of vergoedingen. Zelfs de maaltijdcheques wordt opgetrokken naar 7 euro per maand en vanaf 2016 krijgen de contractuele medewerkers ook een aanvullende ziekteverzekering.

Deze maatregelen worden genomen in moeilijke tijden waar voortdurend besparingen worden doorgevoerd. Niettegenstaande dat slaagt men in Antwerpen er in om dit niet te doen ten koste van de dienstverlening. En dat is heel belangrijk!

Vijf jaar sociale vrede zonder naakte ontslagen. Zelf het ACV- Openbare Diensten moet toegeven dat Antwerpen zich met deze onderhandelingen heeft gekroond tot het best betalende bestuur van Vlaanderen. Voorwaar een groot compliment betreffende de goede voornemens van zowel het stadsbestuur N-VA schepen Ludo Van Campenhout (schepen van personeel) als de bonden. Wat meteen bewijst dat het sociaal overleg in Antwerpen alles behalve dood is.

Toch vind het ACOD het toch nodig om woensdag, niet toevallig de dag voor 1 mei te gaan staken. Als woensdag dus de huisvuilophaling en de kinderopvang lam liggen dan treft het net de gezinnen die de Socialistische vakbond wil beschermen.

De reden voor de staking die ze opgeven is mogelijk nog ongelooflijker. De Socialistische vakbond vindt een overeenkomst van 5 jaar voor een nieuwe cao te lang omdat een stijging van de economie hogere eisen mogelijk zou maken. Begint het ACOD de hete adem van de PVDA in de nek te voelen? Voor mensen die het echt niet meer weten “vraag het gewoon aan Bart”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here