Kampioenschap Disco van Dansliga: 700 deelnemers

dansligaKampioenschap “Disco” van Dansliga: 700 deelnemers

Op maandag 21 april komen uit heel Vlaanderen 700 deelnemers van 27 verschillende dansclubs en – scholen naar de Sportdoze te Blankenberge om deel te nemen aan het kampioenschap “DISCO” van Dansliga Sportfederatie vzw van wedstrijdseizoen 2013-2014.

Dansliga organiseert, verspreid over Vlaanderen, in sportjaar 2013-2014 tien nationale wedstrijden en twee kampioenschappen voor de disciplines streetdance (solo, duo, groepen), disco (solo, duo, groepen) en showdance (groepen). Alleen dansers die voldoende selecties behaald hebben tijdens de nationale wedstrijden, mogen deelnemen aan de kampioenschappen. Zowel solodansers, duodansers als groepen strijden om de kampioenstitel binnen hun categorie.

Het kampioenschap van aanstaande maandag organiseert Dansliga i.s.m. Dance NRGY uit Blankenberge.

Strijden om de kampioenstitel

Jongeren vanaf acht jaar en volwassenen nemen het tegen elkaar op in de discipline “DISCO”. Deze dansstijl bevat hoofdzakelijk snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen die gedanst worden op up-tempo muziek. De dansstijl wordt gekenmerkt door gestrekte armbewegingen met vaak rechte lijnen. Het beheersen van techniek (lichaamsgebruik, lichaamsbesef, spotten en draaitechnieken) is tevens belangrijk.

In totaal zijn er 136 solodansers, 86 duo’s en 44 groepen die worden ingedeeld in categorieën op basis van leeftijd en niveau. De 5-koppige jury zal alle dansers professioneel beoordelen. Op het einde van de dag keren de kampioenen met een mooie trofee naar huis.

Dagindeling

De wedstrijd start om 9u30 en de laatste prijsuitreiking vindt plaats om 19u10. De solowedstrijden vinden plaats in de voormiddag, de duowedstrijden starten op de middag en in de late namiddag gaan de groepsdansen door. De wedstrijd biedt aan iedereen de mogelijkheid om eens live een danswedstrijd bij te wonen. Toeschouwers zijn meer dan welkom en betalen €4 inkom, kinderen onder 8 jaar mogen gratis binnen.

Panathlonverklaring

Omstreeks 19u wordt de Panathlonverklaring, een belangrijk charter rond de rechten van het kind in de sport, kort toegelicht en worden alle aanwezige dansclubs/-scholen uitgenodigd om deze verklaring te ondertekenen. Dansliga vindt het immers belangrijk dat alle kinderen het recht hebben om sport te beoefenen, in een gezonde omgeving te leven, waardig behandeld te worden, getraind en begeleid te worden door competente mensen en zich te meten met kinderen van hetzelfde niveau in een aangepaste competitie.

Dansligadansers in de spotlights

Reeds verschillende wedstrijddansers uit het Dansligacircuit verschenen in tv-programma’s zoals “Belgiums Got Talent”, “Dit is dans”, “The Ultimate Dance Battle” en “So You Think You Can Dance”.

www.dansliga.be
www.facebook.com/dansliga

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here