Applicatie en een filmpje om niet te snel te gaan

bivv
bivv

bivvVorige week lanceerde het BIVV de campagne “Hij is te snel gegaan” samen met de website “Ik flits mee” (www.ikflitsmee.be), deze laatste is een samenwerking met de politie. In het kader van de campagne “Hij is te snel gegaan” is er vanaf vandaag ook een filmpje van 3 minuten en een applicatie beschikbaar.

Videofilm
De film die vandaag online werd gezet toont achtereenvolgens verschillende personen waarvan een naaste een mysterieuze afspraak heeft vastgelegd. Wat ze niet weten is dat ze in feite uitgenodigd zijn om een begrafenis bij te wonen …. hun eigen begrafenis! Vervolg en einde van dit emotioneel verhaal op www.hijistesnelgegaan.be.

Applicatie
Samen met dit filmpje is het mogelijk om op dezelfde website (www.hijistesnelgegaan.be) een applicatie te gebruiken die toelaat om een naaste te sensibiliseren over de gevolgen van overdreven snelheid. Deze naaste zal dan een eerste e-mail ontvangen met de melding dat een kennis hem een sensibiliseringsboodschap heeft verstuurd die hij pas 6 maanden later, ter gelegenheid van de volgende snelheidscampagne van het BIVV, kan lezen. Ondertussen wordt hem aangeraden voorzichtig te zijn op de baan en na te denken over zijn rijgedrag, in het bijzonder over zijn snelheid.

Doel
Het doel van de film en de applicatie is de gebruikers te sensibiliseren over de mogelijke gevolgen van hun onaangepast snelheidsgedrag. Dit kan immers niet alleen zware gevolgen hebben voor hen maar ook voor hun naasten. Deze hulpmiddelen en de website www.ikflitsmee.be hebben tot doel het sociaal draagvlak voor de snelheidsbeperkingen te vergroten. Wij herinneren u eraan dat er elk jaar, ongeveer 15.000 ongevallen, of meer dan 40 ongevallen per dag, veroorzaakt worden door “overhaaste” bestuurders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here