Enkele bomen op Korenmarkt, geen inspraak voor Gentenaars

brackeEnkele bomen op Korenmarkt, maar nog geen inspraak voor Gentenaars

Met veel voldoening stelt de N-VA-fractie vast dat nu ook de sp.a van mening is veranderd: bomen op de Korenmarkt blijken toch mogelijk.

Burgemeester Termont en meerdere leden van zijn fractie hielden nochtans lang halsstarrig vast aan het concept van de Korenmarkt als een stenen woestijn. Argument: in de middeleeuwen stond er ook geen enkele boom op het plein, en dat is een goede reden om vandaag evenmin bomen te plaatsen.

De N-VA-fractie is altijd blijven aandringen om naar de vele Gentenaars te luisteren die een vergroening van het plein vroegen. De recente aankondiging van het stadsbestuur dat er dan toch zes bomen op de Korenmarkt komen bewijst dat zelfs een aangekondigde burgeractie in combinatie met volgehouden oppositiewerk lonend kunnen zijn.

In het bijzonder de petitieactie ‘Groen op de Korenmarkt’ van Guido Meersschaut heeft het stadsbestuur onder druk gezet. De toegeving van de paarsgroene coalitie komt op het moment dat Guido & co zo goed als voldoende handtekeningen verzameld hadden om het burgerinitiatief op de agenda van de gemeenteraad te zetten.

“Sowieso doen we verder met de petitie”, zegt Guido Meersschaut, “De schepen en zijn architecten willen nu misschien wel enkele bomen planten, maar ik droom ervan de Gentenaars mee te laten kiezen wat er komt. Dat is nu allesbehalve het geval: alles wordt en petit comité bedisseld. Via de petitie willen we mensen vragen ontwerpen en ideeën in te sturen. Zelf denk ik bijvoorbeeld aan een petanqueveldje en, ook voor de veiligheid, een vergroening van de tramsporen. Ingrepen die deels via sponsoring bekostigd kunnen worden. Ik zie de Volvo- of Arcelor Mittal-boom al voor me.”

De N-VA blijft de actie uiteraard voluit steunen en zal het Korenmarkt-dossier actief blijven opvolgen tot er in overleg met de Gentenaars voldoende groen is aangebracht. Gewoon omdat de meerderheid van de Gentenaars dat ook wil zegt Siegfried Bracke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here