Uitreiking Prijs voor Vrouwelijk talent op het platteland

onsDe uitreiking van de prijs voor ‘Vrouwelijk talent op het platteland’ is een organisatie van “Ons”. Ons organiseerde voor de tweede keer de prijs voor “Vrouwelijk talent op het platteland” samen met de partners Cera, de Provinciale landbouwkamer van de Provincie Oost-Vlaanderen en Vlaanderen.

Al meer dan 100 jaar brengt de vrouwenorganisatie KVLV, Vrouwen met vaart (één van de tien organisaties van Ons) vrouwen op het platteland samen, moedigt ze aan, daagt ze uit en vormt ze.

Deze honderdduizend vrouwen drukten over vele generaties heen een eigen stempel op het dagelijkse leven in Vlaanderen, op het vlak van eten, wonen en zorgen. Authenticiteit, zorgzaamheid en duurzaamheid zijn belangrijke leidende waarden.

Deze inzet van talenten is te lang weinig zichtbaar gebleven. De partners willen met de ‘Prijs voor vrouwelijk talent op het platteland’ dit talent zichtbaar maken, erkennen en aanmoedigen.

Vlaanderen, Cera , de provincie Oost-Vlaanderen en Ons riepen daarom vrouwen, die gepassioneerd en innovatief de leefbaarheid van ons platteland verhogen, op om deel te nemen aan deze prijs. Elke partner schenkt een prijs van 2000 euro.

Winnaars van de prijs zijn:

Sonja Moens
Ons Dagelijks Groen, Kammenkouterst. 80 9310 Meldert

Jeanine Janssen
Zorghoeve Sint-Jansberg, Sint-Jansberg 62A 3680 Maaseik

Sonja Moens
Ons Dagelijks Groen, Kammenkouterst. 80 9310 Meldert

Sabine Rouseré
Seniorenhoeve Carpe Diem, Nachtegaalstraat 8 8972 Poperinge

Hilde Desmet (publieksprijs)

’t Fazantenhof Groenebosdreef 7 8650 Houthulst

Jeanine Janssen ontving de prijs uit handen van dhr. Jules Van Liefferinge, Secretaris-generaal Departement Landbouw en Visserij.

Sonja Moens ontving haar prijs van Pieter Van Oost, secretaris van de Provinciale Landbouwkamer.

Sabine Rouseré ontving haar prijs van Nik Vangool, voorzitter van KVLV(voor Ons)

Hilde Desmet (publieksprijs) kreeg haar prijs van Cera-ondervoorzitter Ghislaine Van Kerckhove.

43 vrouwen genomineerd! Volledige lijst op onze website: www.talentophetplatteland.be

Een zeskoppige jury, onder het voorzitterschap van Marleen Lefèvre, manager innovatie bij Landelijke Kinderopvang (Ons), besliste over de inzendingen. In aanwezigheid van de genomineerden en de pers werden dit weekend op de Goed Gevoel Ladies Fair o.l.v. Monique Swinnen voorzitter Ons, de vier prijzen van 2000 euro uitgereikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here