Vlaams Belang vraagt uitleg aan Van Overmeire over islamleraar

Steve HermanVlaams Belang vraagt tekst en uitleg aan Van Overmeire over de rol van een islamleraar uit Aalst. “Recent mocht ik klachten ontvangen van niet alleen verontruste , maar ook boze ouders naar aanleiding van de verplichte islamles aan de leerlingen van het 1ste studiejaar in een Stedelijke basisschool.” zegt Steve Herman van Vlaams Belang.

“Ondanks het feit dat de betrokken leerlingen voor het vak “Godsdienst” hebben gekozen, moesten ook zij verplicht naar de Islamles. Daar nam de Islam-leraar het blijkbaar niet te nauw met de ethiek van het lesgeven. Kinderen van 6 jr. kwamen naar huis met het verhaal dat hun ouders “verkeerd” waren, dat “God” eigenlijk niet “God” heette en “vanaf nu moeten we Allah zeggen”, enz. Dit is uiteraard onaanvaardbaar en het is logisch dat de ouders verbolgen reageren.” aldus Steve Herman.

Vlaams Belang wil nu dat de Aalsterse schepen van Onderwijs – Karim Van Overmeire – een onderzoek naar de betrokkene instelt, sancties stelt en eventueel klacht tegen de man in kwestie indient.

“Dit ruikt naar indoctrinatie en daar moeten we tegen reageren!” klinkt het nog.

Vlaams Belang wil tevens dat de school een alternatieve les voorziet voor kinderen wiens ouders niet wensen dat hun kinderen de Islam-les meemaken.

“De uitleg dat de kinderen de leraar ‘misbegrepen’ hebben, aanvaarden we niet. De kunst van het lesgeven, zeker aan kinderen van 6 die alles opnemen en wat de leraar zegt voor waarheid beschouwen, is dat de kinderen het wél goed begrijpen. Als deze islam-leraar dit niet kan of wil, moet hij uit het onderwijs verwijderd worden.” De kwestie wordt behandeld op de volgende gemeenteraad, aldus Steve Herman van Vlaams Belang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here