Stappencompetitie Haaltert vs Ninove

10000 stappenHet gemeentepersoneel van Haaltert en Ninove doen ook mee aan de 10.000-stappencompetitie, dit in het kader van de actie “Gezonde gemeente”.

Het personeel, burgemeester en schepenen van Haaltert doen mee aan de uitdaging om gedurende 3 weken minstens 10.000 stappen per dag te zetten voor een betere gezondheid. Ze hebben er zowaar een competitie van gemaakt en daarbij de stad Ninove uitgedaagd: wie de grootste vooruitgang boekt, wint!

Na een inloopweek als referentie is het deze week menens voor de 65 vrijwilligers van de gemeente Haaltert die samen met burgemeester Veerle Baeyens en bijna het voltallige schepencollege elke dag opnieuw hun 10.000 stappen proberen te halen. Alle deelnemers kregen hiervoor een stappenteller en de opdracht om dagelijks hun stappen online te registreren.

Wetenschappers zijn het er wereldwijd immers over eens dat je gezondheid fundamenteel verbetert door simpelweg meer te bewegen tijdens dagelijkse activiteiten. 10.000 stappen per dag vormen daarbij een gezond streefdoel voor iedereen. Om hun collega’s te helpen bij het bereiken van deze doelstelling heeft de gemeentelijke sportdienst een motivatiecampagne opgezet en een aantal gezamenlijke wandelingen gepland.

Om de uitdaging compleet te maken gaat Haaltert de strijd aan met Ninove: de gemeente die op 4 april de grootste procentuele stijging heeft verwezenlijkt, wint de competitie Haaltert-Ninove. Op die laatste dag is als apotheose een gezamenlijke wandeling gepland waarbij beide gemeenteteams naar elkaar toe wandelen en elkaar halverwege ontmoeten.

stappen haaltert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here