Benefietconcert in Gent voor weeshuis Shegeland

benefiet gent14Benefietconcert in Gent voor weeshuis Shegeland. Op 5 en 6 april krijgt Gent bezoek uit de Duitstalige Gemeenschap van België. Het Knapenkoor van Eupen en het Strijkensemble Eastbelgica komen dan voor de eerste keer naar Gent. Ze zullen er twee missen opluisteren en een benefietconcert in de zaal Parnassus geven.

Het knapenkoor van Eupen en het Strijkensemble Eastbelgica werken al enige tijd zeer nauw samen. In september 2013 speelde het strijkensemble voor de eerste keer, toen alleen als begeleiding van het koor. Ondertussen hebben de twee groepen reeds drie maal samen opgetreden en er volgen nog gemeenschappelijke concerten o.a. in Luik. Het ensemble is ondertussen een ingeschreven vereniging geworden, die ook onafhankelijk van het knapenkoor optreedt.

Op zaterdag 5 april zal het koor om 17:30 uur de mis in de Sint Michielskerk van Gent opluisteren. Op 6 april kan u de twee verenigingen samen horen om 11 uur tijdens de eucharistieviering in de Sint Pieterskerk Gent en om 16 uur bij een benefietconcert in de zaal Parnassus (Oude houtlei 122). Op het muzikale programma staat o.a. “Vois sur ton chemin” uit de film “Les choristes”,
“Jesus bleibet meine Freude” van Johann Sebastian Bach en “Un monde meilleur” van Antonin Dvorak.

Het benefietconcert is een initiatief van jongeren en de opbrengst gaat dankzij de ondersteuning van enkele sponsors integraal aan het weeshuis „Shegeland” in Kinshasa. Het weeshuis werd in augustus 2013 opgestart en biedt 10 kinderen een dak boven hun hoofd, eten, verzorging, een opleiding en zo veel meer.

Meer informatie vindt u op www.gent14.be

benefiet gent
benefiet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here