Nieuwe samenwerking tussen KlaraFestival en Muntpunt

klarafestivalHet KlaraFestival, Klara en Muntpunt slaan de handen in elkaar voor een nieuwe samenwerking die helemaal in het teken staat van muziek en de kunst.

Het KlaraFestival heeft een ontegensprekelijke traditie om samen te werken met structurele patners zoals Bozar, Flagey, De Munt, deSingel, Concertgebouw Brugge en de Beursschouwburg. Deze nieuwe samenwerking is dan ook geen verrassing!

Dit project manifesteert zich tijdens het KlaraFestival (17/03-29/03) op verschillende manieren. Samen met Klara is het KlaraFestival 2 weken lang te gast in Muntpunt met de programma’s Pompidou en Happy Hour en met het nagelnieuwe concept Club Midi.

Club Midi: ‘Lecture concerts’, interviews met en door artiesten

Voor een goed gesprek en dito muziek kan men tijdens het KlaraFestival voortaan terecht bij Club Midi. In het auditiorium De Wolken in Muntpunt vinden een tiental informele clubsessies plaats.

Hoboïst Piet Van Bockstal en sopraan Liesbeth Devos zijn gastheer en gastvrouw van dienst. Elke weekmiddag gaan zij afwisselend in gesprek met ronkende namen uit de Belgische en internationale muziekwereld, af en toe onderbroken door een live muzikaal intermezzo.

Alle clubsessies zijn gratis, maar tijdig aanwezig zijn is een must. Wie één of meerdere sessies wil bijwonen, kan zijn zitje alvast reserveren via de KlaraFestival-website.

Pompidou & Happy Hour: Live radio in Muntpunt

Klara-programma’s Pompidou en Happy Hour gaan tijdens het KlaraFestival in een door architecten Robbrecht en Daem ontworpen mobiel decor live de ether in vanuit de inkomhal in Muntpunt. Ook hier is iedereen van harte welkom: kom langs in het Muntpunt en maak mee hoe radio live gemaakt wordt. En ontmoet meteen het kruim van de kunstwereld. Chantal Pattyn praat met schrijvers Erwin Mortier, Ivo Victoria en Marc Reugebrink. Jan Michiels, Jan Vermeulen en Philippe Boesmans komen langs. Net als theatermaker Guy Cassiers over zijn Hamlet, Stef Lernous over Grey Gardens en Sara De Bosschere over de nieuwe Roovers.

En Christophe Vekeman danst – zoals gebruikelijk in Pompidou – op zijn persoonlijk boekenbal.

Reserveren is niet nodig.

Aangepaste muziekcollectie in Muntpunt

Muntpunt stemt haar digital lab en CD-collectie af op de programmatie van het KlaraFestival.
Op die manier heeft iedereen de kans zich in Muntpunt op voorhand verdiepen in de werken die live zullen worden gespeeld tijdens het KlaraFestival.

Praktische informatie:

Club Midi, met Liesbeth Devos en Piet Van Bockstal

Maandag 17 maart – 12:00 – met Benjamin Glorieux & Sara Picavet
Dinsdag 18 maart – 12:00 – met Kris Defoort
Woensdag 19 maart – 12:00 – met Frank Agsteribbe & Julian Prégardien
Donderdag 20 maart – 12:00 – met Daan Vandewalle
Vrijdag 21 maart – 12:00 – met Claron McFadden & Tuur Florizoone

Maandag 24 maart – 12:00 – met Serge Verstockt & Peter Jacquemyn
Dinsdag 25 maart – 12:00 – met Jaan Bossier
Woensdag 26 maart – 12:00 – met Anouk Sturtewagen & Lore Binon
Donderdag 27 maart – 12:00 – met Nelson Goerner
Vrijdag 28 maart – 12:00 – met Tony Nys & Tatiana Samouil

Pompidou met Chantal Pattyn

Van maandag 17 maart tot en met donderdag 20 maart en vanaf maandag 24 maart tot en met donderdag 27 maart. Telkens van 17 tot 18 uur, vanuit de inkomhal van Muntpunt.

Happy Hour met Heide Lenaerts

Op vrijdag 21 maart en vrijdag 28 maart van 17 tot 19 uur live vanuit de inkomhal van Muntpunt.

Muntpunt
Een open huis, een forum, een belevingsbibliotheek, een team, en een teken van verbinding. Het ligt op het Muntplein in het centrum van de stad.
Openingsuren:
Ma. – vrij. 10:00 – 20:00 u
Zaterdag 10:00 – 18:00 u
Zondag gesloten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here