Toots Thielemans (91) stopt met optreden

Toots Thielemans (91) stopt met onmiddellijke ingang met optreden. De jazzlegende heeft na lange overweging besloten om zijn muzikale carrière te beëindigen. Alle geplande concerten worden geschrapt.

Toots Thielemans stopt met optreden. De mondharmonicavirtuoos voelt zich niet meer sterk genoeg om een volledig concert te spelen. Thielemans wil zijn publiek niet teleurstellen en heeft besloten om alle geplande concerten op de agenda te annuleren.

Jazz Middelheim
Thielemans wenst nu te genieten van de rust die hij heeft verdiend. Hij kan terugkijken op een prachtige internationale en succesvolle carrière waarin hij vele uitdagingen is aangegaan en waarbij hij steeds uitblonk door zijn muzikaliteit. De maker van ‘Bluesette’ prijkte elk jaar op de affiche van Jazz Middelheim, maar dat zal nu dus niet meer het geval zijn.

Toots Thielemans bedankt in een persbericht het publiek, de fans, de organisatoren en zijn medemuzikanten in binnen- en buitenland. “Voor alles wat ze mij gegeven hebben. Ik hoop dat iedereen mij zal blijven herinneren als het ketje uit Brussel dat uitgroeide tot een wereldburger”, besluit Thielemans.

© 2014 – C.H.I.P.S. StampMedia
foto: Jos Knaepen
toots

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here