Aalst heeft grachten in Ajuinenstraat die kunnen dienst doen als loopgraven

Ajuinenstraat3Aalst heeft grachten in Ajuinenstraat die kunnen dienst doen als loopgraven

Om eens kennis te maken met de loopgraven uit de eerste en tweede wereldoorlog moet je als Aalstenaar niet ver lopen. Een kopij van de loopgraven zoals uit de oorlogsfilm “Vlaamse velden” kan je ook in de Ajuinenstraat te Aalst vinden.

Sinds enkele jaren kampen de bewoners uit de nieuwe verkaveling met een enorme gracht voor hun deur. De gracht is drie meter breed en de toegang naar hun woning verloopt via een brug over de open gracht. “Dit is levensgevaarlijk voor onze kinderen die niet alleen in de straat mogen spelen om ongevallen te voorkomen,” klagen de bewoners uit de Ajuinenstraat. De buurt bestaat uit jonge gezinnen. Wat als er een van de kinderen in deze gracht sukkelt op een onbewaakt moment? In de winter is het nog gevaarlijker, de strooidiensten komen niet in deze straat.

Bij het aankoop van deze bouwgrond waren de bewoners nauwelijks of niet op de hoogte van deze open gracht voor hun deur. De afwatering door middel van deze gracht was op het plan nauwelijks zichtbaar. Dit sleept nu al een paar jaar aan en we worden van het kastje naar de muur gezonden zeggen de bewoners uit oorlogsgebied.

Schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen sprak ook al met de bewoners. ‘Ik betreur het dat die mensen er wat zijn ingetuind. Maar dit is in eerste instantie een dossier van Ruimtelijke Ordening, wij van Openbare Werken kunnen wel de bermen wat minder schuin maken maar voorlopig is dat alles verklaarde ze op donderdag 11 oktober 2012 in de krant het Nieuwsblad.

Eind goed al goed ? Lees meer op “Grachten in Ajuinenstraat bijna verleden tijd

Ajuinenstraat1

Ajuinenstraat2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here