Helft van vrouwen krijgen te maken met seksisme – Video

vrouwendagKom je eens naar mijn bureau ? We moeten eens praten over je werk

‘Een vrouw kan alleen maar nemen door zichzelf tot prooi te maken’ een wijsheid van Simone de Beauvoir, één van de eerste feministes.

Ja, we tonen ons allen van onze beste kant bij een sollicitatiegesprek maar er zijn grenzen. Niet elke mooie outfit is een uitnodiging voor een speelse tik op het achterwerk of seksistische opmerkingen. We kunnen die echt wel aan maar we zijn die opmerkingen beu en we doen ons bovenste knopje dan maar dicht om die reacties te vermijden.

Wie zijn wij ? 4 vriendinnen, Liliane, Mania, Stephanie en Yeliz, 4 vrouwen in een carrière job: de media, het onderwijs, de politiek en de advocatuur. En wat blijkt, elk van ons heeft verschillende verhalen over ongepast gedrag van onze mannelijke collega’s/chef op de werkvloer.

8 maart, Internationale Vrouwendag staat elk jaar in het teken van strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen. Een perfect moment om vrouwen op te roepen om de volgende keer ‘NEEN’ te zeggen, daarom deze film. De helft van de vrouwen krijgt te maken met seksisme in een professionele situatie.

Edmond Cocquyt, nachtburgemeester van Gent, rasechte macho en hoofdrolspeler: ‘Mannen zijn nu eenmaal jagers, het is onze drijfveer en een gezonde eigenschap maar inderdaad niet in een professionele omgeving. Het diepe mannelijk instinct is een seksistisch instinct en één van onze wapens, maar we zijn geen wilde beesten meer en geëvolueerd naar verstandige zoogdieren. Dus poten thuis houden !’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here