Egbert Lachaert verhuist naar de Kamer

egbertlachaertDeze avond keurde het provinciaal bestuur van Open Vld Oost-Vlaanderen de kieslijsten goed waar de partij op 25 mei mee naar de kiezer stapt. Egbert Lachaert, die sinds september vorig jaar zetelt als Vlaams Volksvertegenwoordiger, krijgt de 3e verkiesbare plaats op de Kamerlijst. Hij is het speerpunt van de regio Gent-Eeklo op de federale lijst, na vicepremier Alexander De Croo en kamerlid Carina Van Cauter (beiden uit de regio Aalst-Oudenaarde).

Lachaert dankt het provinciaal bestuur voor het vertrouwen en voelt zich goed bij de overstap naar de Kamer: “Professioneel heb ik een achtergrond als specialist arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht, twee beleidsdomeinen die binnen de federale bevoegdheid vallen. Ook zitten justitie en binnenlandse zaken federaal, twee domeinen die me ook boeien.”

Lang politiek actief

Sinds 25 september 2013 is Egbert Lachaert Vlaams Volksvertegenwoordiger, in opvolger van Filip Anthuenis, maar de Merelbekenaar heeft reeds een lange politieke carrière binnen de liberale beweging achter de rug. In oktober 2006 werd Egbert Lachaert verkozen in de gemeenteraad te Merelbeke. Bij de jongste lokale verkiezingen behaalde hij als lijsttrekker een fraaie score met 1.178 voorkeurstemmen en werd zo OCMW-voorzitter en schepen van sociale zaken, juridische zaken en ICT. Bij de vorige federale verkiezingen kreeg Egbert Lachaert een strijdplaats toegewezen op de Kamerlijst in Oost-Vlaanderen, waarbij hij 10.874 stemmen behaalde, het vierde meest stemmen op de lijst.

Als relatieve nieuwkomer in de nationale politiek nam Egbert Lachaert het eind 2012 op als kandidaat tegen Gwendolyn Rutten voor het mandaat van nationaal voorzitter van de partij in december 2012. Hij behaalde als outsider toen een fraaie score van 40,6% met zijn pleidooi voor duidelijke liberale sociaal-economische recepten.

Foto: egbertlachaert.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here