Nieuwe raadzaal in gebruik genomen te Dilbeek

raadzaal3Iedereen keek er al maanden naar uit, maar vandaag is het eindelijk zo ver. De gemeenteraad gaat voor het eerst door in de spiksplinternieuwe raadszaal op de volledig gerenoveerde 2e verdieping van het gemeentehuis (kasteel).

Rond 19.45 komen de eerste raadsleden tamelijk onwennig binnen en beginnen hun voorbehouden plaatsje op te zoeken. Wat een verschil met een maand geleden toen alles nog doorging aan de loodzware tafels op de benedenverdieping. Met naamkaartjes worden deze keer de plaatsen van de raadsleden aangeduid op het nieuwe meubilair en in tegenstelling tot vroeger dat er één microfoon ter beschikking stond per twee raadsleden heeft ieder lid nu zijn eigen microfoon, wat de duidelijkheid van de gemeenteraad zeker ten goede zal komen.

Ook de publieke ruimte mag gezien worden met een zeventigtal plaatsen is dit ook een hele vooruitgang, via een groot scherm is ook daar alles perfect te volgen. Kortom na een jaar van hard werk en met een prijskaartje van 1,3 miljoen euro een nieuwe parel aan de Dilbeekse kroon.

 

raadzaal2

raadzaal5

raadzaal4

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here