Carnavalsdecor Grote Markt krijgt vorm

aalst hopzaal

aalstCarnavalsdecor Grote Markt krijgt vorm

Er wordt druk gewerkt ter hoogte van de voorgevel van het stadhuis om het gloednieuwe Carnavalsdecor klaar te krijgen tegen vrijdag. Om 20 uur zullen dan de poppen voor de eerste keer aan het dansen gaan op de Grote Markt.

Het nieuwe decor, aan de voorgevel van het stadhuis op de Grote Markt, is opgebouwd als een theater. Ieder uur gaat het doek op, op de tonen van de beiaard en bewegen er poppen op muziek. Dit gloednieuw concept komt van Aalstenaar én carnavalist in hart en nieren, Piet De Koninck. In de hoofdrol: Kamiel, de voil jeanet, de Gilles, ‘boeling’ en trippen.

Het oude decor dat jarenlang de voorgevel van het stadhuis sierde was tot op de draad versleten en dan ook dringend aan vervanging toe. De stad maakte van de gelegenheid gebruik om de Aalsterse creativiteit de vrije loop te laten. Het decor is niet alleen vernieuwend, de uitvoering ervan is een technisch hoogstandje en vrij complex, vooral door de bewegende mechaniek. Het kon gerealiseerd worden dankzij de inzet van een heel aantal partners zoals Line, Van Molle, Marrenco, Gert Schatteman en de Academie voor Podiumkunsten waardoor er slechts een zeer beperkt budget werd gespendeerd. Samen met de medewerkers van de Stedelijke Werkhuizen van de stad werd er zeer constructief samengewerkt om alles klaar te krijgen.

Het gordijn van het nieuwe decor op het stadhuis opent en sluit op carnavalsdeuntjes die uit de beiaard van het belfort klinken. Kristiaan Van Ingelgem stond in voor de beiaardcomposities. Vrijdagavond staat de opening van de winterfoor op het programma en tegen dan moet het decor operationeel zijn. De primeur is voorzien om 20 uur, dan zullen de poppen voor het eerst aan het dansen gaan. Vandaag en morgen zijn de voorbereidende werken volop aan de gang en is het stadhuis langs de voorzijde niet altijd bereikbaar.

Mia De Brouwer volgt de werken van op afstand en schrijft op haar Facebook “Het is 12.30uur en aan het stadhuis zijn de werken voor het nieuwe carnaval decor nog altijd bezig, een dikke proficiat voor de ontwerper, sponsors maar vooral ook voor onze eigen mensen van facility die reeds dagen daaraan meewerken en nog altijd paraat zijn!!!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here