Verkrachting door valse taxichauffeur (video)

taxiOpsporingsbericht: verkrachting door valse taxichauffeur (video)

Op verzoek van het parket van Brussel vraagt de politie om volgend opsporingsbericht te verspreiden: De vorige jaren zijn er verschillende verkrachtingen gepleegd in en rond Brussel door taxichauffeurs. Een aantal van die feiten is intussen opgehelderd en de daders zijn gekend.
In andere dossiers is de politie nog op zoek naar de daders. Bij één feit werd de dader, samen met zijn slachtoffer, gefilmd in een bankkantoor:

In de nacht van zondag 18 op maandag 19 november 2012 heeft een man in een wagen die op een taxi leek een jonge vrouw van 21 verkracht.

Hij nam het slachtoffer rond half vijf aan boord aan het Brouckèreplein. De jonge vrouw had op dat ogenblik geen geld meer op zak. Daarom begaf ze zich met de taxichauffeur naar een geldautomaat. Ze gingen beiden binnen om geld af te halen en werden gefilmd. Nadien reed de man met haar in de richting van haar bestemming, maar plots stopte hij in de Eikenlaan in Ukkel, aan de rand van het bos. Op deze afgelegen plek verkrachtte hij haar.

taxivOp de beelden van de bewakingscamera in de bank is de dader te zien. Het gaat om een man van rond de 45 jaar en hij is kalend.

Het slachtoffer beschrijft hem als volgt: hij is ongeveer 1m70 lang en afkomstig uit het Midden-Oosten. Hij is stevig gebouwd en spreekt elementair Frans en Engels. De man nam geen enkele keer contact met een taxicentrale, wat er op kan wijzen dat hij geen echte taxichauffeur is.

Werd u zelf het slachtoffer van deze man of kent u hem neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800 30 300. Alle informatie in deze zaak, hoe klein ook kan belangrijk zijn voor het onderzoek.

U kunt een video van de feiten bekijken op www.police.be, in de rubriek ‘Crime Clip’ of ‘te identificeren.

U kunt ook getuigen per mail aan volgend adres opsporingen@politie.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here