Laat je fiets opflikkeren in Gent

fietsLaat je fiets registreren en opflikkeren

Op vrijdag 14 februari 2014 organiseert de Gentse politie, in samenwerking met het Mobiliteitsbedrijf Stad Gent, gratis fietsregistraties in Zwijnaarde.

Bij een fietsregistratie wordt het rijksregisternummer van de eigenaar in het frame van zijn fiets gegraveerd. Daardoor kan men de fiets duidelijk identificeren als zijn eigendom. Geregistreerde fietsen zijn veel minder aantrekkelijk voor potentiële dieven. Een geregistreerde fiets kan namelijk minder gemakkelijk doorverkocht worden.

Wordt je fiets toch gestolen, dan kan hij, als je wat geluk hebt, in het Fietsendepot terechtkomen. Dankzij het gegraveerde rijksregisternummer is de eigenaar van een fiets vlot op te sporen. Het Fietsendepot meldt hem dan automatisch dat hij zijn fiets kan komen ophalen.

Ook bij ontruimingen van fietsenstallingen neemt het depot altijd contact op met de eigenaars van geregistreerde fietsen.

Op vrijdag 14 februari 2014 kun je voor een fietsregistratie van 8 tot 12 uur terecht in de Zandvoordestraat in Zwijnaarde, ter hoogte van het politiecommissariaat.

Breng naast je fiets ook je identiteitskaart of SIS-kaart mee.

Wie op die datum niet kan komen, kan zijn fiets ook gratis laten registreren in het Fietsendepot (Academiestraat 6, 9000 Gent) en in de fietspunten van Max Mobiel (zie website www.max-mobiel.be).

Op de website www.politiegent.be staan in de rubriek ‘preventie’ nog andere tips tegen fietsdiefstal.

Flikker op!

Zorg ook dat je fiets technisch in orde is. Denk hierbij in deze donkere winterperiode vooral aan je fietsverlichting. Ondanks het feit dat goede fietsverlichting van levensbelang is, durven veel fietsers zich nog zonder fietsverlichting in het donker wagen. Op dinsdagavond 11 februari 2014 controleerde het Commissariaat Nieuw Gent in de Normaalschoolstraat / Zwijnaardsesteenweg op fietsverlichting. Maar liefst 54 fietsers werden zonder fietsverlichting betrapt. Zij hadden de 55 euro boete waarschijnlijk liever aan iets anders besteed.

Op de website www.politiegent.be staan in de rubriek ‘verkeer’ de wettelijke voorschriften van veilige en reglementaire fietsverlichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here