Leerlingen verrassen met evocatie rond gedichtendag

oprOPR in Wonderland

Leerlingen verrassen ouders en medeleerlingen met evocatie rond gedichtendag. De vijfdejaars Onthaal en Public Relations van het Technisch Instituut Sint-Maarten (T.I.S.) in Aalst brengen reeds een aantal jaren een evocatie voor ouders en medeleerlingen. Dit jaar verrasten ze iedereen met een zeer geslaagde evocatie rond gedichtendag. Ze brachten gedichten in 6 talen, afgewisseld met dans en zang. Ook het schaduwspel en de toneelstukken in rijm werden zeer gesmaakt. De aanwezigen, waaronder ex-burgemeester Ilse Uyttersprot en oud-directeur Paul Schollaert, staken hun appreciatie niet onder stoelen of banken Reeds meer dan 10 jaar is het in de richting Onthaal en Public Relations de gewoonte dat de leerlingen in het vijfde jaar een evocatie brengen rond een bepaald thema

Zij vinden dit niet alleen bijzonder leuk, ze bereiken er ook heel wat doelstellingen mee. Dit jaar lieten ze zich leiden door gedichtendag
Superprofessionele acts van een internationaal niveau waren het niet, maar toch kon de afwerking meer dan verzorgd worden genoemd. Er gingen immers geen maandenlange casts en selecties aan vooraf, om die ene witte raaf te vinden binnen zoveel duizenden kandidaten. Dit was het werk van 21 leerlingen, die voor alles dienden te zorgen: decor, licht, geluid, dans, tekst, foto’s, presentatie enz. Voor de meesten was het ook hun eerste ervaring op een podium of achter een microfoon.

Opvallend was ook dat er hier en daar een streepje vreemde talen kon worden toegevoegd van Frans over Engels en Duits, naar Arabisch en Albanees.
De gedichten, vaak met beeldprojectie en muzikale achtergrond, werden afgewisseld met andere vormen van poëtische expressie: schaduwdans, dansen uit de landen waar de gedichten vandaan komen, toneel (zelfs een scène uit Romeo en Julia) en zang.
De aanwezige leerlingen, leerkrachten en ouders genoten duidelijk van het spektakel, en lieten dit achteraf in hun commentaar ook blijken. Ook oud-adjunct- directeur Paul Schollaert was best tevreden en noemde het ‘een van de beste edities van de afgelopen jaren’ . De artistieke leiding bestond uit William Minnaert en Ghislain Van Geert en nieuwkomer Lien Van Quickenborne.
.
Algemene info

Het Technisch Instituut Sint-Maarten biedt naast Onthaal en PR tal van andere richtingen aan. Zo heeft men keuze tussen Handel, Secretariaat Talen, Boekhouden Informatica en Informaticabeheer. Het Technisch Instituut, dat twee jaar geleden zijn 50-jarig bestaand vierde, is een onderdeel van het Sint-Maarten Instituut of in de volksmond ‘’t klein college’.

De richting Onthaal en Public Relations bereidt de leerlingen voor op onthaal, public relations en receptietaken, zowel in de commerciële als in de sociale sector Ze worden opgeleid tot onthaalbediende en uitvoerende PR-medewerker. Hierbij leren ze zich te gedragen volgens de algemeen geldende etiquetteregels en de organisatie van het onthaalgebeuren voor hun rekening nemen in diverse sectoren. Ze leren hun bedrijf of organisatie een positieve uitstraling geven. Dit vergt sociale vaardigheden en zin voor initiatief .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here