Kopstukkendebat in Aalst

herman de crooKopstukkendebat in Aalst

Op dinsdag 25 februari 2014 treffen Herman De Croo, Wouter Van Besien, Karin Temmerman, Sara Smeyers, Ilse Uytersprot en Barbara Pas elkaar in een pittig politiek debat. De laatstejaarsstudenten van DvM Humaniora Aalst nodigen radio 1-presentatrice Sara Van Boxstael uit om het debat te modereren. De feestzaal van voetbalclub Eendracht Aalst wordt op 25 februari omgetoverd tot politieke arena van dienst.

25 mei 2014 zal voor een aantal van ons, zesdejaars, de dag zijn waarop we voor het eerst onze stem uitbrengen. Opdat niemand onvoorbereid het stemhokje binnen zal gaan, werkte een groep van 17 enthousiaste leerlingen van het zesde jaar van DvM Humaniora Aalst de afgelopen maanden naar dit debat toe samen met twee geëngageerde leerkrachten. De thema’s werden bepaald, de vragen opgesteld en de politici uitgenodigd.

De kopstukken zullen bestookt worden met vragen omtrent economie en welvaart, de zin of onzin van confederalisme en de toekomst van Europa. Daarnaast krijgt het publiek, leerlingen van het vijfde en zesde jaar, de kans extra vragen te stellen.

Dit tweejaarlijkse politiek debat, georganiseerd door en voor jongeren, is een traditie van DvM Humaniora en zorgde bij vorige edities voor pittige discussies. Dit jaar zal dat niet anders zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here