Start laatste fase werken Gentsesteenweg in Aalst

aalst gentse steenwegOp maandag 27 januari 2014 start de laatste fase van de werken aan de Gentsesteenweg in Aalst. In de vorige fase kreeg het zuidelijk deel van de Gentsesteenweg een grondige facelift. Nu gaat de aannemer aan de slag op de rijrichting Erpe-Mere. Eind april 2014 zullen de werken klaar zijn.

Laatste fase van de werken In deze laatste fase wordt de noordkant van de Gentsesteenweg (rijrichting Erpe-Mere) vernieuwd. De werken zijn dezelfde als in de vorige fase: aanleg van riolering, fietspad in beton, voetpaden en de parkeerrijstroken in betonstraatstenen en een nieuw wegdek in asfalt. Op maandag 27 januari start de aannemer met de rioleringswerken. Het einde van de werken is voorzien voor eind april 2014.

Verkeerssituatie Verkeer in beide richtingen blijft mogelijk. Het verkeer richting Erpe-Mere kan over de nieuw aangelegde busbaan langs de werfzone passeren. Het verkeer richting Aalst rijdt over de nieuw aangelegde rijbaan. Fietsers van kruispunt “Vijfhuizen” naar Aalst kunnen gebruik maken van het nieuw aangelegde fietspad langs de zuidzijde van de Gentsesteenweg. Er zijn verschillende oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers voorzien.

De Gentsesteenweg: veilig en comfortabel Na de herinrichting zal de Gentsesteenweg niet alleen mooier ogen, de steenweg zal ook veiliger zijn. De zwakke weggebruikers krijgen aangepaste fietsvoorzieningen en nieuwe voetpaden. De bredere busbaan geeft busreizigers vlotter toegang tot het centrum van Aalst. De werken hebben ook oog voor de bewoners van de Gentsesteenweg. Zij zullen in de lente kunnen genieten van meer groen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here