Zuiddag trekt in 2014 naar Palestina

palistinavlag‘Drama en dromen’, een theaterproject in Palestina, is het project waarmee Zuiddag in 2014 zal samenwerken. Op zaterdag 18 januari beslisten zestig Vlaamse en Brusselse jongeren dat niet 11.11.11, maar wel Broederlijk Delen de partner zal zijn voor Zuiddag 2014.

In de Marconi studio van de VRT dongen de twee ngo’s naar de stem van de Zuiddag-jongeren. Zij vertegenwoordigden hun school en legden de ngo’s het vuur aan de schenen. Daarbij kregen ze de hulp van verschillende experten zoals Phara De Aguirre en Riadh Bahri. Na een kritische vragenronde stemden ze uiteindelijk voor het project van Broederlijk Delen.

Drama en dromen in Palestina
Broederlijk Delen is opgetogen met de overwinning. “Door het aanhoudende conflict tussen Palestina en Israel staat de positie van jongeren ginds dagelijks onder druk. Samen met Theater Day Productions creëren we nieuwe kansen voor de vele jongeren in de Gazastrook. Theater is de manier om jongeren te prikkelen, trauma’s te verwerken en hen op een geweldloze manier te leren omgaan met conflict. We zijn zeer tevreden dat we dit jaar de partner mogen zijn van Zuiddag”, aldus Katrien Vissers van Broederlijk Delen. Er wacht de organisatie en hun project een extra financiële boost van minstens 250.000 euro.

Work for Change
Dit bedrag zal op donderdag 16 oktober 2014 bij elkaar worden geraapt. Onder het motto ‘Work for Change’ gaan die dag duizenden Vlaamse en Brusselse jongeren tussen 15 en 19 jaar niet naar school, maar een dag aan het werk. Hun loon staan ze vrijwillig af aan hun leeftijdsgenoten uit Palestina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here