Gwendolyn Rutten en Maggie De Block sterke lijsttrekkers in Vlaams-Brabant

ruttenVerkiezingen 2014 – Gwendolyn Rutten en Maggie De Block trekken de lijst voor Open Vld in Vlaams-Brabant.

Het regiobestuur van Open Vld Vlaams-Brabant heeft zopas de lijsttrekkers voor de verkiezingen van 25 mei 2014 aangeduid. Gwendolyn Rutten, nationaal voorzitter van Open Vld, komt aan het hoofd van de Vlaamse lijst. Maggie De Block, Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, zal de federale lijst trekken. Nu de lijsttrekkers gekend zijn, kunnen kandidaten zich melden om de andere plaatsen op de lijsten in Vlaams-Brabant in te vullen.

Voorzitter Gwendolyn Rutten – zelf lijsttrekker in deze provincie : “Voor Open Vld staat de economie centraal, ook in Vlaams-Brabant. Maggie en ik kiezen voor samenwerking in de plaats van blokkering. We zijn een sterke tandem, die problemen oplost, zaken in beweging zet en niemand achterlaat. Onze blauwe lijst wordt een sterke ploeg waarop u kan vertrouwen.”
Maggie De Block, 1 op de federale lijst in Vlaams-Brabant: “Ik heb echt zin om samen met Gwendolyn en ons Open Vld-team naar de verkiezingen te trekken. We hebben nog veel werk: we moeten absoluut onze economie versterken en zuurstof geven zodat we, in deze vergrijzende maatschappij, sociale zorgen kunnen verstrekken aan jong en oud. Maar eerst gaan we met onze regiovoorzitters stevige en evenwichtige kieslijsten samenstellen. Ik wil een gezonde mix van ervaring en nieuw enthousiasme, jong en oud, vrouw en man.”

Korte bio

Gwendolyn Rutten (’75) is sinds december 2012 nationaal partijvoorzitter van Open Vld. Eerder was ze kabinetchef van vice-minister-presidenten Dirk Van Mechelen (2007-2009) en Fientje Moerman (2005-2007) in de Vlaamse regering. Tussen 1999 en 2002 werkte ze als adviseur voor toenmalig partijvoorzitter Karel De Gucht. Tussenin, van 2002 tot 2005, werkte ze in het Europees parlement.

Maggie De Block (‘62) is sinds december 2011 staatssecretaris voor Asiel en Migratie, voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding. Zij is sinds 1988 huisarts in Merchtem en was van 1999 tot eind 2011 volksvertegenwoordiger voor het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Zij zetelde onder andere als Voorzitster van de commissie Infrastructuur en als Ondervoorzitter van Vast lid van de Commissie voor de Sociale Zaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here