Allereerste Suske en Wiske stripboek geveild

suskeAllereerste Suske en Wiske stripboek geveild

Het Nederlands stripveilinghuis Bobbedoes uit Ossendrecht (Noord-Brabant, nabij Antwerpen) veilt een bijzonder grote collectie antiquarische stripboeken in de maanden november en december op de online stripveilingsite www.bobbedoes.nl. Totale schatting Euro 40.000 tot Euro 60.000. De eerste veiling in november heeft reeds €30.000 opgebracht.

Reeds een bod van €1900 op allereerste Suske en Wiske
Bijzonder kavel is het allereerste Suske en Wiske album uit 1946, toen nog Rikki en Wiske geheten. Suske zou in het volgende album de plaats innemen van Rikki, die te veel op Kuifje leek. Deze oorspronkelijke uitgave werd in een oplage van 7000 exemplaren gedrukt en kostte indertijd 36 Belgische frank. Er is nu al €1900 geboden voor het stripalbum.

Zeldzame stripboeken en tekeningen
Verzamelaars kunnen tevens bieden op de originele uitgave van Het Spaanse Spook (schatting €500 tot €800), originele tekeningen van o.a. Morris (Lucky Luke), Don Lawrence (Storm), Willy Vandersteen (Suske en Wiske), de eerste Kuifje albums uit de jaren ’40 en diverse andere zeldzame strips.

Onder de virtuele hamer
De december veiling is onderverdeeld is 4 online veilingdagen. De veiling is nu open voor biedingen en eindigt op 19 t/m 22 december.

Bron: www.bobbedoes.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here