George Baker is verrassende nieuwe headliner tijdens La Fiesta Aalst

jbakerVroege Latijnse kerstambiance in Aalst

“La Fiesta”, zo noemt de jaarlijkse happening die wordt georganiseerd als een muzikale Memorial ter nagedachtenis van Digno Garcia, een zeer bekende harpspeler. Digno Garcia overleed in februari 1984, nu dus bijna 30 jaar terug.

Harpmuziek, zegt u ? Is dat niet een beetje “verleden tijd” ? Dat sommige mensen dat denken, beseffen ze bij “La Fiesta”, het jaarlijkse Latijns-Amerikaanse evenement in Aalst, ook wel een beetje maar daar passen ze meteen een zeer leuke mouw aan.

Harpmuziek is natuurlijk niet passé; daarvoor hebben de meesters van de harpmuziek teveel onsterfelijke melodieën uit hun snaarinstrument getoverd.
We noemen er maar een paar: La Malaguena, Cascada, Guantanamera, … en natuurlijk “La Luna De Asuncion”, bij ons vereeuwigd door Will Tura onder de titel “Hemelsblauw”. Al deze nummers werden mee geschreven en onsterfelijk gemaakt door Digno Garcia. Die melodieën zijn voor Latino Music lovers wat John Miles’ “Music” is voor Night Of The Proms lovers: onvergetelijk !

“La Fiesta” vindt dit jaar al voor de 20e keer plaats. Jaar na jaar weten de organisatoren een volle zaal te lokken in de Aalsterse Okapi. Dat moet dit jaar met deze porseleinen jubileum-editie zeker lukken.

Niet alleen mikt men op een speciale Kerstmis-ambiance (tien dagen later is het immers al Kerstavond en sommige artiesten brengen al een Latijns geïnspireerd kerstnummer), maar er werd terug een zeer gevarieerd programma samengesteld.

De Zuid-Amerikaanse muziek zal worden gebracht door o.m. Daniel Cardozo (bekend als vroegere begeleider van Digno Garcia en iemand die garant staat voor een humoristische muzikale act van het allerhoogste niveau), Los Carios (de vroegere begeleidingsgroep van Digno Garcia) en Xandro Leima, dit jaar winnaar van het Internationale Songfestival van Gibraltar.

Een goed Vlaams aandeel in de ambiance zal er zijn met o.m. Yannick Bovy.

Yannick is wat je een Vlaamse crooner kan noemen en hij brengt een mix van eigen werk met opmerkelijke covers van grote klassiekers. Op La Fiesta zal hij o.m. vertolken: “Let it snow”, “White Christmas”, “Smoke gets in your eyes” en Wonderwall”. Hij krijgt versterking van Andrei Lugovski, bekend van zijn opgemerkte passage in Idool 2007 (hij werd er 3e) en van zijn duet met Will Tura (“Alleen gaan”). Streekgenote Julie Barbé (Jewls) uit Geraardsbergen, die deelnam aan ‘The Voice’, vervolledigt de Vlaamse affiche.

Als hoofdact van dit jaar is het George Baker van de George Baker Selection, een groep die wereldhits scoorde met ‘Little Green Bag’ (bij de jongeren bekend als het thema van “Reservoir Dogs”, de Quentin Tarantino film), ‘Una Paloma Blanca’ (die zingen we toch allemaal mee ?), Sing A Song Of Love, Morning Sky, (Fly Away( Little Paraguayo, I’m On My Way, ……en vele vele andere.

George Baker staat terecht als hoofdvedette geprogrammeerd en zal de grote finale van de 20e editie van “La Fiesta” leiden.

Deze 20e editie wordt de sterkste editie ooit en zullen de afwezigen alleen nadien kunnen vernemen wat ze allemaal gemist hebben. Herbert Verhaeghe van Radio 2 praat de avond aan elkaar. Afspraak dus op zaterdag 14 december om 20 uur in het Okapi Forum te Aalst. Adres: Albrechtlaan 115 in Aalst.

Kaarten zijn te reserveren op het nummer 09/220 81 38.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here