B-Fast zaterdag terug

orkaanDidier Reynders volgt situatie van 19 Belgen in Filipijnen. B-Fast zaterdag terug

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laat weten dat het aantal vermiste Belgen op de Filipijnen is gezakt tot 19. 13 onder hen zouden zich in het gebied bevinden dat door de tyfoon werd getroffen. De minister hoopt dat het vermistencijfer de komende dagen zal dalen.

De consulaire medewerkers van Buitenlandse Zaken blijven in de Filipijnen contact zoeken met de Belgen van wie we nog geen nieuws hebben. Net na de supertyfoon op 9 november was het contact zoek met 300 landgenoten.

Het noodhulpteam van B-Fast werkt op donderdag 21 november zijn laatste dag in Palo op het eiland Leyte. In een week tijd heeft het team meer dan 1000 patiënten verzorgd. Vrijdag zal het veldhospitaal worden overgedragen aan de Duitse ngo Arbeiter Samaritan Bund. De waterzuiveringsinstallatie wordt aan de Filipijnse overheid geschonken.

Op zaterdag 23 november zullen de noodhulpverleners terug in België zijn. Zij waren de eerste Europeanen ter plaatse in het rampgebied. Didier Reynders is tevreden met hun snelle en efficiënte aanpak en bedankt hen voor hun werk en inzet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here