Inboedel van het kasteel van Regelsbrugge (Schotte) wordt openbaar verkocht

schotteInboedel van het kasteel van Regelsbrugge wordt openbaar verkocht!

De inboedel van het kasteel van Regelsbrugge, alias het kasteel van Schotte gelegen op de grens tussen Aalst en Nieuwerkerken wordt op een openbare veiling te koop aangeboden. Het veilinghuis d’ Oude Galerij uit Aalst zal de goederen veilen op 25 november aanstaande.

Het alom gekende kasteel heeft zijn naam te danken aan een brugje van rond de periode 1400. Het exacte ontstaan van het kasteel is niet gekend. Wel weet men dat het kasteel rond 1795 grondig werd verbouwd. In 1878 werd één van de zijvleugels afgebroken. Het kasteel werd in 1933 afgebroken op bevel van de heer Schotte. Hij liet er een nieuw kasteel opzetten dat werd opgetrokken in neotraditionele stijl. De torens werden gereconstrueerd.
Het kasteel is gelegen op een domein van ca. 13 ha en is voorzien van een prachtige aangelegde parktuin met fonteinen en een grote vijver. Het kasteel is voorzien van een conciërge woning, stallingen, serres, etc.

Het kasteel zelf is voorzien van een riante inkomhal, prachtige leefruimtes, een elftal kamers en een viertal badkamers.

De inboedel bestaat vooral uit een zeer grote kasteeltafel met 14 ruime zitplaatsen, verschillende kasten, salons, prachtige slaapkamers uit de jaren ‘30 en ‘40, luchters en wandverlichting, maar ook schilderijen met gekende namen als Frans Van Genesen, Frans Pereboom, Aubin Pasque, etc. Tevens is er ook een oud kadasterplan op linnen en verschillend kleine huisartikelen te zien. Er zijn in totaal een 130 tal loten op het kasteel te bezichtigen. De andere loten zullen te zien zijn in de veilingzaal d’Oude galerij in Aalst.

De bezichtiging vindt plaats op het kasteel zelf op zaterdag 16 november aanstaande tussen 10u en 16u. De overige loten zullen te bezichtigen zijn op zaterdag 23 en zondag 24 november telkens tussen 14u en 18u in de veilingzaal d’Oude Galerij, gelegen aan de Louis Paul Boonstraat 1 in Aalst. De veiling zal gebeuren in de veilingzaal d’Oude Galerij op maandag 25 november om 19u.

Wenst u meer te weten over deze of andere veilingen kan u terecht op www. oude-galerij.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here