Lanparty's een broeihaard van virussen en pornofilms

De titel is natuurlijk wat overdreven, maar dit zijn soms reacties van mensen die nooit een LAN-party van dicht of ver hebben meegemaakt. Voor alle duidelijkheid, wat is een LAN-party. Een lan-party is een grote of kleine bijeenkomst van jongeren die helemaal weg zijn van computergames. Centraal bij een lan-party staat het netwerk, dat de computers met elkaar verbindt. Iedere bezoeker van de lan-party neemt zijn eigen computer met monitor mee.

Dit is natuurlijk het leuke aan deze bijeenkomsten, je ziet eindelijk eens de mensen waarmee je regelmatig mee chat of waartegen je vaak speelt. Iedereen deelt dezelfde hobby: Ben je nieuw in deze wereld, op een lanparty maak je zeker nieuwe vrienden.

Afgelopen weekend was er een lan-party in de oktoberhallen te Wieze. Natuurlijk konden we het niet laten en hebben toch maar een kijkje gaan nemen, je kon er een muis horen lopen. Alles wat tip-top geregeld.

De organisatie was in handen van http://www.fom.be . Er waren op de lan-party volgens onze schatting minstens 800 gamers, 900 pizza's, een half ton frieten en 500 liter bier en andere frisdranken.

De enigste klachten kwamen van gamers over een onervaren helpdesk en virusaanvallen. Mensen die vroegen aan de helpdesk wat met hun besmette computer aan te vangen, kregen als antwoord "formateren". Deze virusverspreiders zijn natuurlijk personen die een loopje namen met de voorschriften van Fom. Buiten dit alles was het een groot succes en voor herhaling vatbaar.

We vroegen in een email naar de reactie van Fom, maar kregen nog een antwoord. Dit is natuurlijk te begrijpen, want die mannen zijn nog aan de grote opkuis bezig in Wieze.(Als er antwoord komt zullen we die zeker publiceren.) Wie eens een lan-party wil meemaken kan steeds eens zien op de website van http://www.fom.be

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/lanparty1.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here