3% van de mannen hebben een supermodel

Uit een onderzoek onder 3200 vrouwen uit tien landen van beautymerk Dove en de Harvard Universiteit dat deze week is gepubliceerd blijkt dat maar twee vrouwen op honderd zichzelf mooi vinden. Een derde van de ondervraagde vrouwen beoordelen zich als gewoon. Een groot deel van de vrouwen denken dat ze te dik zijn. Bijna alle vrouwen zeggen wel dat schoonheid niks te maken heeft met hun uiterlijk, levenslust, zelfvertrouwen, geluk en humor, maar dat het binnen in zit. Ook beklagen de vrouwen er zich over dat de maatschappij van hun verwacht dat ze steeds met hun uiterlijk bezig zijn.

Ook wij gingen we op onderzoek bij gehuwde koppels in Vlaanderen. We stelde hun de vragen natuurlijk elk afzonderlijk, maar wel gelijktijdig om zo elkaar niet te beïnvloeden. We kwamen tot de conclusie dat 79% van de mannen zegden dat ze hun vrouw mooi genoeg vonden. Voor 12% van de ondervraagde mannen was hun vrouw niet mooi, maar ook niet lelijk, volgens 6% zou hun vrouw lelijk zijn, maar voegde er wel aan toe dat de liefde alles goed maakte. De overige 3% dacht dat hun vrouw er uitzag als een supermodel.

Voor de ondervraagde vrouwen kwamen we tot hetzelfde resultaat. Opmerkelijk was wel dat 17% van de vrouwen klaagden over het dik buikje van hun echtgenoot. Wat vast staat voor beide partijen: schoonheid is vergankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER