Welke ouder noemt zijn kind Tsoenami

We kregen een mail van een ouder die wou reageren op een artikel dat verschenen is in de Gazet van Antwerpen. In dat artikel stelt Felix Van Meerbergen, de deken van Diest voor om pasgeboren kinderen op te zadelen met de naam Tsoenami. Zo staat volgende tekst te lezen in de krant "Als ouders hun kinderen Tsoenami zouden noemen, "dan worden wij tenminste nog één generatie herinnerd aan deze donkere gebeurtenis", vindt Van Meerbergen. "Ons collectief geheugen zou altijd gescherpt blijven en we zouden -ook als het water is weggetrokken en het puin geruimd- uitgedaagd worden om de solidaire band aan te houden", aldus de deken."

Het is niet te geloven dat personen dit durven voor te stellen schrijft de ouder aan onze redactie. Stel je voor, welke ouder gaat nu zijn kind noemen naar een vloedgolf die zoveel mensenlevens gekost heeft, vernieling gezaaid en verdriet teweeg gebracht heeft.

In België is alles mogelijk, daarom stelt de ouder voor, dat de deken van Diest, Felix Van Meerbergen eerst zelf een voorbeeld moet stellen en zijn naam laten veranderen in "Tsoenami" op de burgerlijke stand van zijn gemeente.

Tot slot schrijft de ouder, ikzelf zit met een vervelende naam en wordt na 38 jaar nog steeds geconfronteerd met het belachelijk maken van mijn naam. ( Met alle respect voor de slachtoffers van de vloedgolf ).

De hele tekst is te lezen op http://www.gva.be/nieuws/in_de_rand/default.asp?art={726DFCB7-1872-492C-A8F9-C2654D6CA989}

LAAT EEN REACTIE ACHTER