Audi Allroad quattro

Audi zet zijn quattro-traditie voort met de voorstelling van de nieuwe Allroad quattro. Deze vierwielaangedreven krachtpatser ontleent zijn looks grotendeels aan de Audi A6 Avant. De allroad quattro kan worden aangedreven twee benzine- en twee dieselmotoren met vermogens van 163 tot 350 pk. De quattro permanente vierwielaandrijving op alle Audi¹s allroad quattro bepaalt het rijgedrag van de auto.

De werking van zijn centraal zelfblokkerend differentieel is zuiver mechanisch, zodat het zonder de minste vertraging werkt. Het verdeelt het koppel op variabele wijze tussen de twee wieltreinen ­ in normale omstandigheden in een verhouding van 50 : 50, maar met de mogelijkheid dat tot 75 percent van de aandrijfkracht naar één enkele trein wordt afgeleid. De Allroad quattro is standaard uitgerust met een elektronisch gestuurde adaptieve pneumatische ophanging.

De hoogte van het koetswerk kan ofwel automatisch – afhankelijk van de snelheid ­ ofwel manueel worden gewijzigd over een bereik van 60 millimeter. Dat gaat gepaard met een automatische aanpassing van de schokdempers aan de kenmerken van de ondergrond en aan de rijstijl. http://www.auto-test.be

[img]www.belg.be/ws/voertuigen/audiall.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here