Thuiswerk blijft vrouwendroom

Uit een nieuw online onderzoek bij 936 mannen en vrouwen die willen thuiswerken blijkt dat thuiswerk nog altijd een vrouwendroom is. Slechts 12% zou, als het lukt, zijn huidige baan ervoor willen opgeven. Dat blijkt uit de resultaten van de ThuiswerkGids.be, de website die mensen informeert over hoe ze van thuis uit kunnen starten. De studie werd afgenomen tussen december en einde januari.

Thuiswerken blijft een vrouwendroom. 77% van de respondenten die het wilden proberen waren vrouwen, 23% mannen.

28% van hen is jonger dan 25 jaar, 50% is jonger dan 30 en 81% is jonger dan 40 jaar. Een verklaring voor de interesse van vooral jongere mensen die op zoek zijn naar thuiswerk, is dat zij dit vooral als bijverdienste zien en dit om hun huidig inkomen aan te vullen.

Dat thuiswerk vooral als bijverdienste aanzien moet worden, blijkt uit de beschikbare tijdsbesteding. Vooral vrouwen willen minder dan 20 uur thuiswerken. Het zijn dan weer de mannen die beduidend meer uren (>20 uur per week) tijd ervoor willen uittrekken.

Waarom willen mensen thuiswerken?

56% als bijverdienste
40% wil thuiswerken om het geld te kunnen besteden aan luxe-artikelen
30% wil thuis zijn als de kinderen thuis zijn
25% wil het doen uit financiële noodzaak
25% wil zien of thuiswerk voor hem of haar geschikt is
20% wil anders gaan werken: weg van de files, weg van de ratrace en grote carrièremogelijkheden Bron: www.thuiswerkgids.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here