Vlaamse instellingen voor geïnterneerden blijven open

Het Verbond der Verzorgingsinstellingen (VVI) is verheugd dat de instellingen voor geïnterneerde gevangenen in Bierbeek, Zelzate en Rekem nu toch niet dicht gaan. Er werd een compromis bereikt na overleg tussen de kabinetten van Minister van Begroting, Freya Van den Bossche, Minister van Justitie, Laurette Onkelinx en Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Rudy Demotte. Door dit compromis vallen er geen ontslagen, en moeten er ook geen geïnterneerden worden overgeplaatst naar de gevangenis.

Maandag nog protesteerde het personeel van de verschillende instellingen voor het kabinet van Onkelinx. Door besparingen bij Justitie zouden de projecten in Bierbeek, Zelzate en Rekem worden geschrapt. Ook de Vlaamse partijen uitten protest tegen deze beslissing. Ministers Van den Bossche en Demotte vonden na overleg nu toch het nodige geld in hun budgetten. De instellingen kunnen zo open blijven, in afwachting van een structurele financiering, die gepland is voor de begrotingsopmaak 2007.

Het VVI verwacht dat die structurele financiering voldoende zal zijn om de projecten in Zelzate, Bierbeek en Rekem te laten voortbestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here