Philips komt binnenkort met Blu-Ray speler

Philips Electronics introduceert binnenkort Blu-ray spelers. Dit maakte het elektronicaconcern bekend bij de start van de consumer electronics show in Las Vegas. Blu-ray is de opvolger van de DVD en heeft een veel grotere opslagcapaciteit. Zo zijn er Blu-ray schijven met een opslagcapaciteit van 25 Gigabyte en 50 Gigabyte, op een DVD schijfje past maximaal 8 Gigabyte. Wellicht brengt Philips de tweede helft van 2006 zowel een Blu-ray speler als een opname-apparaat op de markt. De Blu-ray speler van Philips is niet de eerste op de markt, vorig jaar in april kwam Sony al op de markt met een brander. De optische brander van Philips kan echter zowel cd's als dvd's en dvd's van het nieuwe Blu-ray-type afspelen en aan één zijde branden. Om dit mogelijk te maken werkt het apparaat met drie soorten lasers.

Sony zal echter een Blu-ray speler plaatsen in de Sony's Playstation 3 die in 2006 wordt uitgebracht. De vraag is echter of het toestel eerdaags op de markt komt. Volgens het online magazine Kotaku is de grafische enine waar PS3 op draait nog niet klaar en zijn er zware inschattingsfouten gemaakt. De console op tijd uitbrengen zou betekenen dat er veel bugs in het systeem zitten. De tweede optie is dat Sony de release uitstelt. Het ziet er naar uit dat de hard core gamers nog even op hun honger zullen zitten, tenminste als ze op de PS3 wachten.

Nu vijf van de zes grote filmverdeelhuizen bekend maken dat ze ook films op Blu-Ray uitbrengen deelt Sony ons mee welke de eerste films zijn die op Blu-Ray uitkomen.
The Fifth Element, Bram Stoker's Dracula, Desperado, For a Few Dollars More, The Guns of Navarone, Hitch, House of Flying Daggers, A Knight's Tale, Kung Fu Hustle, The Last Waltz, Legends of the Fall, Resident Evil Apocalypse, Robocop, Sense and Sensibility, Stealth, Species, SWAT, XXX

De volgende films staan komen normaal gezien uit in het voorjaar 2006 in de VS:
Behind Enemy Lines, Dune 2000, Fantastic Four, Guns Of Navarone, Hero, Into The Blue, Kill Bill, Ladder 49, Lord Of War, Pirates Of The Caribbean, Reservoir Dogs, Sahara, Tomb Raider, Total Recall, Troy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here