Filip Dewinter overweegt klacht wegens tergend geding

Filip Dewinter heeft met verwondering kennis genomen van het feit dat "de stad Oostende de opheffing vraagt van de parlementaire onschendbaarheid van Filip Dewinter". Het betreft een oude klacht wegens racisme en schriftvervalsing – de klacht dateert van voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 – omtrent een aantal lokale advertenties van het Oostends Burgerinitiatief. Sommige leden van het Burgerinitiatief waren lid van het toenmalige Vlaams Blok en namen met hun eigen Burgerinitiatieflijst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Oostende. De initiatiefnemers van Burgerinitiatief werden overigens uit de partij gezet.

De juridische procedure omtrent deze klacht is ondertussen twee jaar geleden afgerond. De Kamer van Inbeschuldigingstelling besliste om Filip Dewinter buiten vervolging te stellen. Dat het Oostendse stadbestuur het nodig vindt om het Vlaamse parlement nu rechtstreeks te vatten met de vraag tot opheffing van de onschendbaarheid van Filip Dewinter is merkwaardig; enkel het parket kan de voorzitter van het Vlaams Parlement terzake vatten.

Blijkbaar verteert het Oostendse stadsbestuur het niet dat de hele rechtzaak op een sisser is afgelopen. Veel meer dan politieke sfeerschepperij op kosten van de belastingsbetaler is het allemaal niet. Wel is het duidelijk dat de heksenjacht tegen het Vlaams Belang in het algemeen en Filip Dewinter in het bijzonder onverminderd verder wordt gezet. Filip Dewinter overweegt dan ook om tegen het Oostendse stadsbestuur een klacht wegens tergend en roekeloos geding in te spannen. Bron: persbericht Vlaams Belang fractie Vlaams Parlement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here