Gewezen terrorist krijgt voorlopig vluchtelingenstatuut in België

Een voormalige terrorist zou reeds veertien jaar illegaal in ons land verblijven. Toen rond de jaren negentig zijn asielaanvraag werd afgewezen (in Duitsland) verhuisde hij naar ons land. Door zijn betrokkenheid bij de aanslagen in Madrid in 2004 en omdat hij strijders ronselde voor de heilige oorlog in Irak werd de man veroordeeld tot zes jaar cel. Nadien verbleef hij in een gesloten instelling.

Nadat zijn asielaanvraag al enkele keren was afgewezen, ging de gewezen terrorist in beroep bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen en na een procedure van zestien maanden kreeg hij zijn gelijk.

De Marokkaanse man, wiens identiteit niet bekend gemaakt werd, rechtvaardigde zijn aanvraag op basis van het risico op foltering dat hij loopt in zijn land van herkomst. Het CGVS heeft al een Cassatieberoep ingediend bij de Raad van State om de beslissing aan te vechten. Bron: RTBF

Volgens de ruimdenkende man uit de straat… zou het gevaar op foltering in zijn eigen land geen reden zijn om hem in een ander land het vluchtelingenstatuut toe te kennen. Indien hij niet betrokken zou geweest zijn bij terroristenorganisaties, zou dit probleem zich niet gesteld hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here