Intiem met jezelf… Mannen en vrouwen doen het

96 procent van de mannen en 82 procent van de vrouwen masturbeert regelmatig. Het is veilig, hygiënisch, het is erotisch en sensueel. Wat is er eigenlijk niet prettig aan? Masturbatie of zelfbevrediging is een uitstekende manier om lief te zijn voor jezelf en kan je seksbeleving intensiveren. Tot deze conclusie kwamen Nederlandse sekspsychologen na een grootschalig onderzoek. HulpOrgansiaties.be bekeek de conclusies voor je.

Was zelfbevrediging tientallen jaren geleden nog een "schande" waarmee "schuld en straf" gepaard gingen, dan vindt men het nu vanzelfsprekend. Schaamte is ook niet nodig. Zelfs "strenge seksuologen" zijn het er over eens dat masturbatie een logische eerste stap is in de seksuele ontdekkingsreis. Maar je hoeft het niet bij een eerste stap te laten, je hebt het tenslotte altijd bij de hand en het is een goede gelegenheid om eens helemaal aandacht te besteden aan jezelf en jouw manier van seksbeleving.

Top 10 redenen om te masturberen:

Je kunt het als handwerk verrichten, met de vingers, of met een vibrator. Hier zijn 10 goede redenen om te genieten van masturbatie:

1. Het voelt zo geweldig goed.

2. Het is een afspraakje met degene waarvan je het meeste houdt en je beste minnaar of minnares: jijzelf.

3. Veel vrouwen (en mannen) krijgen een orgasme tijdens de masturbatie. Bij allerlei seksuele problemen kan het een uitstekende hulp zijn omdat je niet gebonden bent aan de tijd of de vaardigheden van je partner en je je eigen lichaam steeds beter leert kennen.

4. Het versterkt de bekkenbodemspieren en het zorgt voor een goede doorbloeding van je hele lichaam en vooral de onderbuik.

5. Het is heel ontspannend en neemt stress weg. Tip: doe het eens in een heerlijk warm ligbad.

6. Het is safe seks dus volkomen veilig.

7. Het is gezond, het helpt bij het inslapen, vermindert menstruatiekrampen, maakt endorfines vrij die je een prettig gevoel geven. Bij mannen stimuleert het de prostaatklieren waardoor ze minder kans hebben op infecties aan de prostaat.

8. Het is een creatieve activiteit waarbij je je fantasie en verbeeldingskracht volop kunt uitleven.

9. Met masturbatie vergroot je je kennis over jouw manier van seksualiteit. Tijdens de masturbatie word je je steeds meer bewust van wat jij lekker vindt en welke fantasieën jou opwinden.

10. Het is een feestje ter ere van jouw onafhankelijkheid, je kunt dit helemaal voor jezelf doen. Eventueel integreer je de masturbatie in de gezamenlijke seksbeleving maar je bent niet afhankelijk van iemand anders voor het plezier en het genot dat je beleeft. Bron: http://www.hulporganisaties.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here