Videotheek van de nieuwe generatie

ANTWERPEN. De eerste Belgische on line videotheek van de nieuwe generatie is een feit. Dit initiatief, dat is ontstaan uit een partnership tussen productiehuis Funky Brothers en Internetbedrijf @iPower nv, biedt het onbeperkt en legaal downloaden van films via internet aan tegen een vaste vergoeding per maand.

Wat dit concept uniek maakt, is de mogelijkheid om volledig legaal films te downloaden en deze te bewaren op PC of DVD, zodat u ze verschillende keren kan bekijken op een tijdstip van uw keuze.

7days.be biedt momenteel reeds meer dan 500 titels aan in 14 genres en wekelijks komen er nieuwe films bij. Op 11 juli, de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap, wordt een nieuw Vlaams kanaal gelanceerd dat onder meer nog nooit vertoonde kortfilms bevat van de Vlaamse filmmakers Jan Verheyen en Lien Willaert. Ook exclusief voor 7Days gemaakte reality shows kan u er bekijken. U kan kiezen voor een abonnement waarmee u voor een klein bedrag onbeperkt kan downloaden, of u kan een losse film bestellen via SMS, waarna u een code krijgt om deze te downloaden van 7days.be.

Op dit ogenblik zal u echter nog geen titels van grote filmmaatschappijen aantreffen, aangezien blijkbaar enkel kleinere maatschappijen over het inzicht en de flexibiliteit beschikken om snel op deze internettrein te springen. We rekenen er echter op dat de grotere filmmaatschappijen niet dezelfde fout zullen maken als de platenmaatschappijen op vlak van de legaal downloadbare mp3's waarvan er nu miljoenen gedownload worden tegen betaling.

@iPower nv is een internetbedrijf dat in 2000 opgericht werd door Gregory Liénard en dat gespecialiseerd is in het verzorgen van internet-totaal-concepten, gaande van ontwikkeling en hosting tot e-marketing en technisch beheer van sites en servers.

Liénard: "Wij merken dat steeds minder mensen kunnen leven met de ongemakken van de klassieke, fysieke distributie; vooral kostprijs, keuze en verplaatsing zijn struikelblokken. Met 7days.be kiest de klant zelf WAT hij WANNEER bekijkt en HOE VAAK. Geen boetes, geen reclameonderbrekingen en onze films zijn altijd op voorraad."

Funky Brothers is het productiehuis dat de licenties van de aangeboden films bezit en de productie verzorgt van de Vlaamse content op 7days.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here