Live camerabeelden op website Verkeerscentrum

Het Verkeerscentrum Vlaanderen in Antwerpen monitort het verkeer onder andere via camera's langs de Vlaamse snelwegen. Een eerste selectie van die camerabeelden kunt u nu live bekijken op de website van het Verkeerscentrum. Halfweg 2004 lanceerde het Verkeerscentrum Vlaanderen een eigen website op www.verkeerscentrum.be. Op die website vond de bezoeker al een real-timeoverzicht van de verkeerssituatie in Vlaanderen. Sinds maart 2005 is die verkeersinformatie ook beschikbaar via Spitsmail, een gepersonaliseerde e-mailservice.

De verkeersinformatie van het Verkeerscentrum is gebaseerd op meldingen van bijvoorbeeld politiediensten en wegenwachters, op data van detectielussen en op camerabeelden. Die camerabeelden zijn nu beschikbaar op de website.

Wie via het menu 'kaart', bij de inkleuringen op de kaart 'Camera's' selecteert, krijgt een selectie van zestien locaties te zien: elf in de regio Antwerpen en vijf in de regio Brussel. Als u de cursor op het camera-icoontje houdt, krijgt u een livebeeld van de locatie. Via het menu 'Overzicht' komt u op één pagina waarop alle beschikbare beelden verzameld zijn.

Vinkt u het vakje 'automatisch laden actuele gegevens' aan, dan krijgt u elke minuut de actuele toestand.

In de toekomst wordt de selectie van beelden op de website verder uitgebreid met meer beelden uit de regio Brussel en beelden van de regio's Gent en Lummen.

Het Verkeerscentrum Vlaanderen

Het Verkeerscentrum Vlaanderen is een onderdeel van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Het is een gezamenlijk initiatief van de afdeling Verkeerskunde (VK/AWV) en de afdeling Elektriciteit en Mechanica Antwerpen (EMA/AOSO). Verkeerskunde is belast met het operationele aspect, EMA/AOSO met de technische uitbouw en ondersteuning. Het Verkeerscentrum monitort en beheert het verkeer op het snel- en gewestwegennet en zorgt voor de verspreiding van verkeersinformatie.

Verkeerscentrum Vlaanderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here