Herman De Croo reist voor de 28ste maal naar de DR Congo

Gebruik makend van het Parlementair Krokusreces zal Minister van Staat, Open Vld-fractieleider en gewezen Kamervoorzitter Herman De Croo in de DR Congo (Kinshasa) vertoeven van 7 tot 12 maart. Zijn agenda ter plaatse is overvol, met een maximaal aantal contacten met Congolese personaliteiten, diverse Ministers, parlementairen en vertegenwoordigers uit de sociale, wetenschappelijke en zakenwereld.

Onder meer spreekt hij op de universiteit van Kinshasa, bezoekt de Belgische school en voert het woord op la Fédération des Entreprises du Congo. Minister van Staat Herman De Croo zal ook aan de voorzitter van de Fédération des Entreprises congolaises en voorzitter van Gécamines, dhr. Albert Yuma, een hoge Belgische onderscheiding uitreiken.

"Het is nu meer dan vijf jaar geleden dat ik de laatste keer in de DR Congo-Kinshasa was", zegt Herman De Croo. "Ik trek er vooral naartoe om te luisteren en te zien. Mijn reis is heel goed voorbereid en in Congo wordt het nu een pre-electoraal boeiende periode, ook in het licht van de toestand in meerdere buurlanden rondom Congo-Kinshasa."

Sinds 2007 is Herman De Croo voorzitter van het Belgische Referentiecentrum voor de Expertise over Centraal Afrika (E-CA/CRE-AC, www.eca-creac.eu). In die hoedanigheid overlegt hij zeer regelmatig met de diverse actoren, geïnteresseerd in Centraal Afrika en bijzonder in de Democratische Republiek Congo. E-CA/CRE-AC wil een katalysator zijn voor het behoud en de verdere ontwikkeling van de kennis over Centraal Afrika. Het centrum brengt regelmatig overheid, academici, de private sector én ngo's samen. Het publiceerde ook recentelijk een belangrijk boek over de DRC: "Réforme au Congo – Attentes et désillusions".

Herman De Croo is ook onafhankelijk bestuurder en ondervoorzitter van TEXAF, een op de Brusselse beurs genoteerd bedrijf dat sedert 1926 vestigingen heeft in de DRC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here