Nieuwe modelvarianten Mercedes CLK-klasse

Het merk met de ster brengt vanaf juni vier nieuwe modelvarianten op de markt van de CLK-klasse. Daarnaast krijgen de bestaande modellen van de CLK-klasse ook een facelift. De CLK 320 CDI, CLK 280 en CLK 350 – allemaal zescilindermodellen die in zowel een coupé- als cabrioletversie beschikbaar zijn – maken deel uit van het aanbod nieuwe modellen

De neus van de CLK werd hertekend en voorts worden er tal van technische innovaties die de veiligheid en het comfort verhogen, ingevoerd. De standaarduitrusting wordt bijvoorbeeld uitgebreid met de nieuwe botsactieve NECK-PRO hoofdsteunen. Deze laatste verhogen de veiligheid van de bestuurder en de voorpassagier bij een kop-staartbotsing. Zodra de sensors zo een type van aanrijding vaststellen waarbij de impact een vooraf bepaald niveau overschrijdt, worden de opgespannen veren in de hoofdsteun losgelaten. In een fractie van een seconde beweegt de hoofdsteun ongeveer 44 mm naar voren en ongeveer 30 mm naar boven zodat het hoofd van de inzittende goed ondersteund wordt en de kans op een whiplash vermindert. Andere veiligheidsvoorzieningen waarmee de CLK standaard uitgerust wordt, zijn het waarschuwingssysteem voor verlies van bandenspanning en de ISOFIX-bevestigingen voor kinderzitjes. Dubbele xenonkoplampen met een actieve bochtfunctie zijn als optie te koop voor 1.589,20 euro af fabriek.

Ook onder de motorkap vinden we behoorlijk wat nieuw geweld. De nieuwe CLK 350 (272 pk) die standaard met een zeventrapsautomaat uitgerust wordt, neemt de plaats van de CLK 320 in. Het nieuwe model biedt 25 % meer vermogen en ongeveer 13 % meer koppel dan zijn voorganger. Een ander nieuw model is de CLK 280 met een V6-motor die een vermogen van 231 pk ontwikkelt. Daarmee is dit model 36 % krachtiger dan zijn voorganger, de CLK 240. Het koppel werd op zijn beurt met 25 % verhoogd. Die nieuwe krachtbronnen bezorgen de twee modellen ook betere prestaties: zo hebben de CLK 280 coupé en CLK 350 coupé resp. nog maar 7,4 en 6,4 seconden nodig om van 0 tot 100 km/h te accelereren. Met hun nieuwe V6-motoren zijn deze auto's dus tot 1,8 seconde sneller dan hun voorgangers. Nieuw is alvast dat er voor het eerst ook een krachtige zescilinder dieselmotor wordt aangeboden. De CLK 320 CDI is goed voor een vermogen van 224 pk en een bepaald indrukwekkend koppen van 510 Nm.

In samenwerking met http://www.auto-test.be
[img]www.belg.be/ws/voertuigen/mercegr.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here