Neplog van Filip Dewinter ontmaskerd

Filip Dewinter dient klacht in wegens schriftvervalsing en schending briefgeheim. Het bijhouden van een eigen "weblog", een soort digitaal publiek dagboek, en zelfs het communiceren via een weblog kent de laatste tijd een stijgend succes, ook bij politici. Recent stelde Vlaams Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter evenwel vast dat iemand in zijn naam de weblog http://filipdewinter.skynetblogs.be had opgestart, zonder dat hij daarvan op de hoogte was, laat staan de toestemming of de opdracht had gegeven.

De toevallige bezoeker aan deze "neplog" kreeg nochtans de indruk dat deze weblog gemaakt was door Filip Dewinter. Behalve een aantal teksten die telkens ondertekend werden door "Filip Dewinter", stond er informatie over Filip Dewinter zelf, verschillende verwijzingen naar en logo's van het Vlaams Belang en ook een foto van Filip Dewinter met zijn kinderen op, en kon men zelfs berichten sturen naar Filip Dewinter.

In een bericht aan de anonieme auteur van deze weblog, die bereikt kon worden via het adres fdw.webmaster@gmail.com (let op het gebruik van de initialen "FDW" in het adres), eiste Filip Dewinter de verwijdering van de foto van zijn minderjarige kinderen en van het logo van het Vlaams Belang, dat trouwens geregistreerd is en wettelijk beschermd is.

Het is voor Filip Dewinter duidelijk dat de auteur van de Filip-Dewinterweblog ter kwader trouw handelt, de bezoeker aan deze weblog wil misleiden en Filip Dewinter kan schaden via publicaties die zogenaamd in zijn naam verschijnen. Filip Dewinter tilt in ieder geval zeer zwaar aan het feit dat de indruk wordt gewekt dat men via deze weblog Filip Dewinter rechtstreeks kan contacteren. Eventueel vertrouwelijke informatie die enkel voor Filip Dewinter bestemd is, komt op die manier momenteel nog steeds bij onbekenden terecht.

Intussen heeft de anonieme auteur van deze weblog een en ander aan de Filip-Dewinterweblog gewijzigd en zijn echte bedoelingen kenbaar gemaakt. Hoe dan ook is de weblog http://filipdewinter.skynetblogs.be/ nog steeds bereikbaar.

Daarom heeft Filip Dewinter op dinsdag 17 mei '05 klacht met burgerlijke partijstelling ingediend wegens valsheid in geschriften en de schending van het briefgeheim.

Ondertussen werd contact opgenomen met de firma Belgacom-Skynet, die deze weblog beheert, maar tot op heden heeft Belgacom-Skynet geen actie ondernomen. Filip Dewinter verwondert er zich over dat de controle, ondermeer vanuit Belgacom-Skynet, op de inhoud en het mogelijke misbruik van weblogs minimaal is en hij vindt het onverantwoord dat iedereen zonder enige toestemming en controle zomaar op naam van iemand anders een weblog kan opstarten.

Er werden ook weblogs geactiveerd in naam van de andere partijleden, maar deze zijn voorlopig niet meer te bereiken en linken naar de index van Skynet.

Frank Vanhecke:
http://frank-vanhecke.skynetblogs.be
http://frankvanhecke.skynetblogs.be

Gerolf Annemans:
http://gerolfannemans.skynetblogs.be

Anke Van dermeersch:
http://ankevandermeersch.skynetblogs.be

Marie-Rose Morel:
http://marie-rosemorel.skynetblogs.be

Vlaams Blok:
http://vlaamsbl0k.skynetblogs.be

Filip Dewinter mag rekenen op nog een aantal minder geslaagde versies:
http://dewinterfilip.skynetblogs.be
http://filipdewinters.skynetblogs.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here