Albert van Monaco, juridische stappen tegen pers

We vernamen dat Albert van Monaco er niet meer kan om lachen en dat hij juridische stappen zou nemen tegen de pers. Prins Albert II is vanaf 6 april 2005 officiëel de regerend vorst van Monaco en meest begeerde vrijgezel. Dat de prins het hierbij niet zou laten was te verwachten na al de roddel die er de laatste tijd verscheen in dagbladen en pers. Als we alles eens op een rijtje zetten, zou er in november 1992 een zekere Tamara naar de rechter stappen om Albert het vaderschap te laten erkennen. Ondanks verschillende rechtszaken is Rotolo nooit in haar opzet geslaagd. De rechters konden Albert zelfs niet verplichten om een bloedstaal in te leveren.

De tweede beschuldiging komt van de 33-jarige ex-stewardess Nicole Coste. Ze zou Albert op een vlucht van Parijs naar Nice in juli 1997 hebben leren kennen. Volgens de media zou Albert het geboortecertificaat van zijn zoontje hebben ondertekend. Het paleis weigerde op de aantijgingen te reageren. De advocaat van de regerende familie Grimaldi beraadt zich op juridische stappen.

Albert van Monaco is ook bekend om zijn sportieve kwaliteiten. Hij droomde er ooit van profvoetballer te worden. In 1985 deed hij mee aan de rally Parijs-Dakar en als judoka heeft hij de zwarte band. Hij vertegenwoordigde Monaco vier keer op de Olympische Winterspelen in de bobslee. Daarnaast beoefent hij nog tal van andere sporten en is hij lid van het Internationaal Olympisch Comité.

Albert is niet de minste, hij deed diverse studies, waaronder politieke wetenschappen, in de Verenigde Staten en Frankrijk. Zat in het koor van het Amerikaanse Amherst College van Massachusetts, waarmee hij in 1979 op tournee ging door Europa en het Midden-Oosten en hij volbracht zijn militaire dienst bij de Franse marine.

Belgen in Monaco: Zo zou Axel Merckx en zijn gezin in Monaco wonen en waarschijnlijk verhuist Justine-Hardenne net als motorcrosser Stefan Everts naar Monaco. De Waalse toptennisster zou met haar man Pierre-Yves aan de Franse Azurenkust willen gaan wonen om er te genieten van de fiscale voordelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here